Továbbra is Franciaország vonzza a legtöbb turistát

Forrás: turizmus.com

 2018. február 04. 12:18

A turizmus megállíthatatlanul növekszik: tavaly 1,3 milliárd turista töltött egy éjszakát egy másik országban, ami azt jelenti, hogy a nemzetközi turizmus hét százalékkal emelkedett a 2016-hoz képest. Európában ez a szám nyolc százalék.

Még mindig Franciaország vonzza legjobban a külföldi turistákat – olvasható a Dagens Nyheter svéd napilapban. A második helyet Spanyolország vette át az USA-tól, így az USA a harmadik helyen áll.

Ez a tekintélyes növekedés ma még beláthatatlan következményekkel járhat, és itt nemcsak olyan városokra kell gondolni, amelyek nyugodtan kitehetnék a megtelt táblát. Ennyi turista ellátása egyebek között óriási mennyiségű étel és ital elkészítését és célba juttatását jelenti, amelynek a környezet hatásai is felmérhetetlenek. Ugyanakkor a fapados járatokkal olyan milliók léptek be a turizmus világába, akik eddig nem engedhették meg maguknak az utazást. A jövőben a fapados járatok hamarosan átlépik a kontinensek határait is. Mindennek természetesen pozitív hatásai is számosak, hiszen a munkahelyek teremtése, a GDP-növekedés minden országnak érdeke.

Azzal számolni kell, hogy a jövőben nem maradnak felfedezetlen részei a bolygónak, hiszen a turisták egyre újabb és újabb látnivalókra vágynak. Ez viszont az ott élők életmódjának forradalmi változásával jár majd – szögezi le a cikk.