Továbbra is repül Oroszországba az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2022. április 20. 14:32

Az Emirates azon kevés légitársaságok egyike, amelyek járatai továbbra is közlekednek Moszkvába és Szentpétervárra.

Az Emirates addig repül Oroszországba, amíg tulajdonosa, a dubaji kormány le nem állítja a járatokat – nyilatkozta a BBC-nek Tim Clark, a légitársaság elnöke.

Az orosz-ukrán háború kitörését követően a legtöbb nagy nemzetközi légitársaság leállította járatait az Oroszország ellen bevezetett nyugati szankciók miatt, az Emirates azon kevesek egyike, amelyek továbbra is közlekednek Moszkvába és Szentpétervárra.

Arra a kérdésre, hogy a légitársaság felül fogja-e vizsgálni az álláspontját, Tim Clark azt felelte, hogy a döntést nem ő, hanem az Egyesült Arab Emírségek kormánya hozza meg.

A légitársaság az utasok mellett árut is szállít, közte humanitárius termékeket, a szankciós listán nem szereplő élelmiszert és orvosi eszközöket. Tim Clark szerint fontos lenne felismerni, hogy az orosz lakosság talán nem részese a háborúnak, és hogy más országok diplomáciai képviselőinek szükségük van arra, hogy biztosítsák nekik a ki- és beutazás lehetőségét. Mint mondta, ők azokat az embereket szolgálják ki, akik a történések perifériáján helyezkednek el, és erről valószínűleg az Egyesült Arab Emírségek kormánya is így gondolkodik.

Az Emirates járatai továbbra is közlekednek Dubajból Moszkvába és Szentpétervárra

Fotó: Emirates

Az Egyesült Arab Emírségek elutasította a nyugati kormányok felhívását az Oroszország elleni szankciók bevezetésére. Az ország Kínával és Indiával együtt tartózkodott az ENSZ Biztonsági Tanácsának február végén megtartott szavazásán, amelyen az ukrajnai invázió elítéléséről született határozat, valamint az ENSZ Közgyűlése április 7-i szavazásán is, amelyen felfüggesztették Oroszország tagságát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában.Tim Clark szerint a háborúnak komoly, hosszú távú kihatása lesz a légi iparág jövőjére, főleg, ha a Nyugat kizárja Oroszországot a globális gazdaságból.Az Emirates vezetője arról is beszélt, hogy a magas olajárak ellenére óriási keresletet tapasztalnak. A légitársaság üzemanyagfelár formájában az utasokra hárította a többletköltségeket, de ennek nem volt negatív hatása a foglalásokra, sőt, a légitársaság az elmúlt hat hónapban ismét nyereségessé vált.