Továbbra sem közlekednek vonatok a Déli pályaudvarról

Forrás: MTI

 2015. február 04. 22:09

Több hétig tarthat a Déli pályaudvar támfalának ideiglenes megerősítése, ezt követően közlekedhetnek újra a vonatok, az alagút végleges helyreállítási munkái pedig a második negyedévtől indulhatnak.

A  Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál január 25-én hullottak kődarabok a megcsúszott támfalból a sínekre, akkor csak korlátozták a forgalmat, január 31-én azonban  le kellett zárni az alagutat, mert újabb kövek estek a vágányra, és tovább csúszott a támfal földje. Kezdetben úgy vélték, hogy a sok eső okozhatta a támfal sérülését, a keddi előzetes szakértői vélemény szerint azonban mégsem a Csukló utca felől érkező nagy mennyiségű csapadékvíz mosta alá a támfalat, hanem a Kis-Gellért-hegy lába alatt futó rétegvizek, szivárgó vizek.

A MÁV eddig kárenyhítési intézkedésként homokzsákokat helyezett, és a január 25-i első támfalcsúszástól kezdve folyamatos figyelő szolgálatot működtet, valamint több helyszíni bejárást tartott. A legutóbbin, hétfőn a katasztrófavédelem, az érintett önkormányzat, a bányakapitányság, a közlekedésbiztonság és a közlekedési hatóság munkatársai is jelen voltak, egyeztettek a már megtett és a jövőben szükséges intézkedésekről. Az önkormányzat megbízásából a körbeszalagozott területen megkezdődött a víz leszivattyúzása.

Fotó: MTI / Mohai Balázs

 

A MÁV közölte, hogy az alagút bejáratának állapota nem változott, újabb támkövek nem hullottak, a vízszintes párkányzat kövein továbbra is nagy nyomás van a jobboldali szárnyfalon. A vasúttársaság szerint a várhatóan több hétig tartó ideiglenes helyreállítás utáni végleges helyreállítási munkálatokra – pályáztatást követően – a második negyedévtől kerülhet sor.

Arra a kérdésre, hogy szóba került-e a Déli pályaudvar megszüntetése és a forgalom Kelenföldi pályaudvarra történő terelése, amely korábban vállalati koncepció volt, a MÁV közölte, hogy Kelenföld állomás már ma is kapacitása határán működik. Ezt bizonyítja, hogy a Déli pályaudvar előtti alagút lezárása miatt kialakult helyzetben több vonatot törölni kellett, hogy Kelenföld elbírja a megnövekedett forgalmat.

Az elmúlt időszakban készült tanulmányok mind azonos megállapításra jutottak: Budapest-Déli pályaudvar jelentős feladatokat lebonyolító vasúti fejpályaudvar lesz a jövőben is. Hosszú távon gazdaságosan üzemeltethető, többfunkciós intermodális csomópont maradhat az épületegyüttes és épített környezete felújításával, fejlesztésével – közölte a MÁV. A vasúttársaság adatai szerint a Déli pályaudvarra, illetve onnan átlagosan napi 250 vonat közlekedik, amelyek a téli időszakban 10-12 ezer utast szállítanak.

Az MTI tudósítója a helyszínen szerdán azt tapasztalta, hogy szinte teljesen kihalt a Déli pályaudvar. Ugyan a pénztárak és a nemzetközi pénztárak is nyitva tartanak, illetve az információs pult is üzemel, utas alig van. Ennek megfelelően a vágánykijáratok és az állomásépület közötti büfék, üzletek mind bezártak. Csupán a nemzeti dohánybolt tartott nyitva.

A pályaudvar átjárható, a vágányok felé is ki lehet menni, de vonat egy sem állt a pályákon, csupán egyetlen tolatómozdony árválkodott az egyik szélső vágányon.

A Kelenföldi pályaudvarra tartó vonatpótló buszokra a pályaudvar Alkotás utca felőli oldalán lehet felszállni.