Két éve indult, már 43-szor megkerülte volna a Földet a TramTrain

Forrás: turizmus.com

 2023. november 29. 10:00

2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között. A TramTrain utazásszámai az indulás óta folyamatosan emelkednek, idén októberben egy átlagos munkanapon mintegy 4600 utazáshoz választották az utasok az új járműtípust.

A vasútvillamosok több mint 1,7 millió kilométert tettek meg az elmúlt két évben, ez olyan, mintha 43-szor kerülték volna meg a Földet. Ma a reggeli órákban Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téri megállóban kvízjátékkal és nyereményekkel várták az utasokat.

Egyre több utas számára vonzó alternatíva a TramTrainnel történő közlekedés, amihez hozzájárul a csúcsidei 20 percenkénti közlekedés és az idén bevezetett ország- és vármegyebérlet is.A vasútvillamos új fejezetet nyitott a térség közösségi közlekedésében, emellett kiváló példaként szolgál hazánk és a környező országok nagyvárosainak közlekedési fejlesztéseihez is.

A legtöbben továbbra is munkanapokon, a reggeli és délutáni hivatásforgalmi időszakokban (munkába vagy iskolába eljutáshoz, illetve hazautazásra) választják a vasútvillamost. 2023 októberében egy átlagos munkanapon mintegy 4600, egy átlagos szombaton 2500-, és vasárnapon 1850 utazás történt a két város között.

Már két éve közlekedik a vasútvillamos Szeged és Hódmezővásárhely között

Fotó: MÁV

 

Hétköznap Hódmezővásárhely felé, hétvégén Szeged felé használják többen a járatokat. A vasútvillamosok késő este és hétvégén éjszaka is jelentős forgalmat bonyolítanak le. A járatok Szeged-Rókus és Algyő között a legkihasználtabbak.

A legtöbb jegyet 41%-ban az automatákból váltották az utasok, a fedélzeti jegyvásárlás a második legkedveltebb 36%-kal, a képzeletbeli dobogó harmadik helyén a MÁV app áll 13%-kal.

Az új kötöttpályás járműtípus bevezetése sajnos még mindig sokszor megzavarja a figyelmetlen, rutinból közlekedő autósokat, amely balesetekhez, többször a vasútvillamos sérüléséhez vezet. Eddig 51 alkalommal ütközött a vasútvillamos közúti járművel és az esetek számában nem látható markánsan csökkenő tendencia.

Ahogyan korábban megírtuk, a dél-alföldi térségben, 8 év kényszerszünet után épp tegnap indult újra a Szeged és Szabadka közötti vasúti személyforgalom, amelynek a menetrendjét úgy alakították ki a szakemberek, hogy egyúttal csalatkozási lehetőséget kínáljon a TramTrainen Szegedre érkező, vagy onnan a vasútvillamossal Algyő és Hódmezővásárhely irányába tovább közlekedő utasok számára is.