Transzszibériai expressz másképpen

Forrás: turizmus.com

 2019. június 13. 14:53

Chartervonat indult Szentpétervárról több mint 90 turistával, hogy bejárják a vadregényes orosz vidéket, beleértve a sarkvidéket is.

Az első úton a külföldi turisták lehetőséget kapnak arra, hogy megcsodálják Szentpétervár fehér éjszakáit, utána pedig ellátogassanak Oroszország északi régióiba, és több UNESCO világörökségi helyszínt is közelről szemügyre vehetnek – mondta Leonyid Petuhov, a Távol-Kelet Befektetési és Exportügynökség igazgatója az e-turbonews.com cikke szerint.

A 11 napos utazás során a vonat megáll több városban, többek között Petrozavodszkban, Murmanszkban és Nyikelben. A hét országból – Németország, Svájc, Norvégia, USA, Ausztria, Luxemburg és Hollandia – származó turisták meglátogatják Oroszország egyik legnagyobb szabadtéri skanzenjét, a Kizsi múzeumegyüttest is.  Elutaznak a Szolovetszkij-szigetekre, valamint az Onyega-tó környékét is bejárják. A turisták a városnézés során megismerkedhetnek az adott város és környék történelmi és kulturális nevezetességeivel, és a természeti látnivalók hátteréről is tájékoztatást kapnak.

A túra kezdőpontja Szentpétervár. A képen a Vérző megváltó temploma

Fotó: pixabay.com

Az ügynökség szerint a vonaton a szolgáltatások megfelelnek a legmagasabb követelményeknek, és garantálják a kényelmes utazást.

Nem a transzszibériai vasúton szokásos ellátásban és szolgáltatásokban részesülnek a kizárólag külföldiekből álló csoport tagjai, az ételeket például svájci szakácsok készítik, persze az árak is ennek megfelelően alakulnak.

Márciusban kötött megállapodást az utak lebonyolítására a Távol-Kelet Befektetési és Exportügynökség a Lernidee Erlebnisreisen német utazásszervezővel. A kereslet egyre növekszik: már vannak foglalások a sarkvidéki utakra a 2020-2021-es időszakra is.