Travel Service: új kínai tulajdonos

Forrás: standynordic.com

 2018. május 16. 11:05

A Travel Service légitársaságban az eddigi kínai résztulajdonos helyét egy másik kínai cég veszi át.

Mivel az eddigi tulajdonos, a CEFC Csoport, amely 49,9%-os részesedéssel rendelkezik a cseh légitársaságban, Kínában jogi problémákkal küzd, egy másik kínai cég, az állami tulajdonú Citic Group arról állapodott meg a cseh kormánnyal, hogy megvásárolja a CEFC részesedését. A szerződést Milos Zeman cseh elnök írta alá – értesült a standbynordic.com.

A CEFC számos érdekeltséggel rendelkezik a Cseh Köztársaságban, és most sorban adja el őket, tulajdonosa, Ye Jianming szoros kapcsolatokkal rendelkezik a Kínai Néphadsereggel.

Az új tulajdonos egy kínai állami tulajdonú részvénytársaság, melyet 1979-ben hoztak létre. Ez Kína egyik legnagyobb vállalatcsoportja, amelynek érdekeltségei vannak jóformán az összes földrészen, elsősorban a bankszektorban és az építőiparban.

Az 1998-ban alapított Travel Service Csehország legnagyobb légitársasága, amely tavaly megvásárolta legnagyobb otthoni versenytársát, a CSA-t. A Smartwings márkanév alatt üzemeltetett menetrendszerinti járatok mellett a Travel Service erős a charterpiacon is Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországban.

A légitársaság idén februárban vette át első Boeing 737-8 Max típusú repülőgépét, amiből további 38-ra van megrendelése

Fotó: turizmus.com