Nászutakhoz Budapest az egyik legjobb úti cél a Tripadvisor toplistája szerint

Forrás: turizmus.com

 2024. január 10. 17:01

Megjelentek a Tripadvisor Travelers’ Choice Awards Best of the Best Destinations kategóriájának 2024-es rangsorai, a magyar főváros két toplistán is szerepel.

Megjelentek a Tripadvisor Travelers’ Choice Awards Best of the Best Destinations kategóriájának 2024-es rangsorai a világ utazásra leginkább ajánlható úti céljairól. A toplistákra olyan desztinációk kerültek fel, amelyek szállodái, éttermei, attrakciói és programlehetőségei 12 hónapon át, 2022 októbere és 2023 szeptembere között kiemelkedő értékeléseket kaptak a Tripadvisor közösségétől.

A kategóriának több alkategóriája van: Feltörekvő úti célok (világszerte, ill. az USA-ban); Legjobb úti célok (világszerte, földrészenként, ill. nagyobb régiónként); Természeti úti célok (világszerte); Gasztronómiai úti célok (világszerte, az USA-ban és Európában); Kulturális úti célok (világszerte); Úti célok nászúthoz (világszerte); és Fenntartható úti célok (világszerte).

Budapest két alkategóriában is felkerült a listákra: a nászutakhoz ajánlott úti célok közül a 19. legjobb lett a világon, a legjobb európai úti célok közül pedig a 16. helyet szerezte meg.

Az ajánlások szerint Budapest a fürdők elképesztő választékát kínálja, ezenkívül történelem, kultúra és természeti szépség is áthatja a „Duna királynőjét”.

Budapest a 19. helyet szerezte meg a nászutakhoz javasolt úti célok listáján

Fotó: 123rf.com

A világ tíz legjobb úti célja 2024-ben a Tripadvisor-értékelések alapján:

1. Dubaj

2. Bali

3. London

4. Hanoi

5. Róma

6. Párizs

7. Cancún

8. Marrákes

9. Kréta

10. Hoi An

 

A világ top 10 feltörekvő úti célja 2024-ben a Tripadvisor-értékelések alapján:

1. Tokió

2. Szöul

3. Ha Long-öböl

4. Palawan sziget

5. Sa Pa

6. Bogota

7. Pattaya

8. Alajuela

9. Phnom Penh

10. Kuala Lumpur