Tudta a Boeing, hogy baj van a 737 MAX típussal

Forrás: turizmus.com

 2019. október 21. 16:06

Súlyos felelőtlenség történhetett a 737 MAX típus fejlesztése során – derült ki a több száz halálos áldozatot eredményező hibás szoftver fejlesztésének körülményeit vizsgáló kongresszusi bizottsági meghallgatáson.

Hatalmas nyomás alatt kellett dolgozniuk a Boeing alkalmazottainak a 737 MAX típus fejlesztése során, és mindez a biztonság rovására ment, a profit biztosításáért. Ezt a súlyos megállapítást tette Peter DeFazio, az USA kongresszusi bizottságának az elnöke, miután a közelmúltban meghallgatták a Boeing vezetőit. Ez bizottság vizsgálja a Boeing 737 MAX úgynevezett átesést megakadályozó berendezés fejlesztését – írja a Magyar Nemzet.

Mint arról korábban a turizmus.com is beszámolt,  a MAX gépekkel az elmúlt egy esztendőben két tragikus katasztrófa is történt: tavaly októberben az indonéz Lion Air légitársaság vadonatúj gépe Indonézia partjainál, idén februárban pedig az Ethiopian Airlines gépe a felszállás után zuhant le. A két katasztrófa csaknem 350 halálos áldozatot követelt.

A gépek feketedobozainak részletes vizsgálata után kiderült a szoftverhiba, és azóta megtiltották a típus használatát.

A kongresszusi meghallgatáson került nyilvánosságra először, hogy milyen üzeneteket váltott a gyártó egykori főtesztpilótája és a repülési hatóság szakembere a típusváltozat forgalomba állítása előtt. Az üzenetek szerint a tesztpilóta a szimulátoros repülések alapján fékezhetetlennek, elképesz­tően rossznak ítélte az új átesésvédelmi rendszert, éppen ezért kellett kivenni a pilótáknak szóló kézikönyvekből a rendszer működésének a leírását – tette közzé a Flightglobal.com.

Az amerikai légügyi hatóság, az FAA tagadja, hogy a Boeing hónapokkal ezelőtt megosztotta volna velük a terhelő információkat, szerintük csak a kongresszusi meghallgatással egy időben értesítették a közlekedési minisztériumot.

Földre kényszerült 737 MAX-ok 2019 áprilisában

Fotó: Wikipedia

Eközben a kijavított MAX gépek újbóli forgalomba helyezésének időpontja egyre csúszik. Míg korábban 2019 ősze, majd az év vége volt a céldátum, most már 2020 januárja, sőt februárja tűnik reálisnak. A légitársaságok által nagy példányszámban használt keskeny törzsű modell hiánya komoly problémát jelent számos fuvarozónak – írja a lap.