Luxushotelek A-tól Z-ig a TUI krétai és ciprusi kínálatában

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. június 18. 12:58

Az idei év újdonságaként Krétára és Ciprusra is szervez repülős nyári programokat a TUI Magyarország. Az első járatok június 20-i indulása kapcsán szervezett eseményen a két úti cél kiemelt partnereinek kínálatát és újdonságait ismerhették meg a vendégek.

„Az idei évben tovább bővült kínálatunk, így repülős programjaink keretében immár Krétára és Ciprusra is eljuthatnak velünk az utasok Törökország mellett" - mondta köszöntőjében Taskár Tamás, a TUI Magyarország értékesítési vezetője. A június 13-i eseményt kifejezetten azzal a céllal szervezték, hogy értékesítő partnereik jobban megismerhessék a két sziget és a többi görög célpont kiemelt, a klasszikus tengerparti pihenésnél többet kínáló szolgáltatóit – emelte ki.

Taskár Tamás, a TUI Magyarország értékesítési vezetője az eseményen

Fotó: turizmus.com

A külföldi vendégek közül elsőként Kyriakos Kotsoglou, Kréta idegenforgalmi hivatalának turisztikai vezetőhelyettese tartotta meg rendhagyó prezentációját, melyben a tények és adatok helyett sokkal inkább érzéseket és hangulatokat igyekezett átadni. Kiemelte, hogy 1000 okot tud felsorolni, amiért Krétát a „must see" desztinációk közé sorolja, hiszen ott van a tenger és a csodás tengerpartok, az egyre fontosabbá váló természeti kincsek, a hegyek között átélhető kalandok, az ókori időkig visszanyúló kulturális emlékek. Rengeteg program, 120 múzeum, számos történelmi emlék vár a szigeten a látogatókra, és akkor még nem beszéltünk a gasztronómiai élvezetekről. „320 napsütéses nap, 1046 kilométernyi tengerpart, 550 csodálatos strand szolgál érvként Kréta mellett" – zárta előadását a szakember.

1000 okot lehet felsorolni a krétai utazás mellett

Fotó: 123rf.com

 

Bemutatkoztak a szállodaláncok

Az összesen 9 görög és portugál úti célon (Athén, Algarve, Kréta, Korfu, Halkidiki, Milos, Mykonos, Szantorini, Zakinthosz) jelen lévő Domes Resorts all inclusive, felnőttbarát, valamint családokra és párokra fókuszáló szállodákat egyaránt kínál – derült ki Vasiliki Karalioliou értékesítési igazgató prezentációjából, mely a luxus szállodalánc összes egységét részletesen bemutatta. Négy márkájuk (Domes Originals, Domes Aulus, Domes Noruz, Domes Reserves) minden utazói igényt lefed az ikonikus családi üdülőhelyektől a csak felnőtteknek szóló menedékhelyekig. Krétán négy, különleges szolgáltatásokat kínáló egység közül (Domes of Elounda, Domes Aulūs Elounda, Domes Noruz Chania, Domes Zeen Chania) választhatnak a hagyományos tengerparti nyaralásnál többre vágyó utasok.

A repülős programok keretében idén Ciprusra is eljuthatnak a TUI Magyarország utasai

Fotó: 123rf.com

Szintén a felső kategóriába tartoznak a Grecotel Hotels & Resorts szálláshelyei, a kínálatból Vangelis Vassiliou, a lánc közép-európai értékesítési igazgatója adott ízelítőt. A szakember kiemelte, hogy valamennyi egységük kiváló lokációval rendelkezik, a szolgáltatások magas színvonalára és a folyamatos megújulásra nagy hangsúlyt fektetnek. A 2024-es nyári szezonban megújult belső terekkel és új szolgáltatásokkal várják vendégeiket a legtöbb helyszínen. A sajátos hangulatú egységeket összefogó lánc számos görög helyszínen jelen van tengerparti, boutique és lifestyle resortjaival, valamint az all inclusive koncepciójú Lux Me egységekkel. A Grecotel Krétán 10 négy- és ötcsillagos szálláshelyet kínál, mint például a sajátos karakterű Amirandes Boutique Resort Heraklionban vagy a sziget északi partján található Lux Me White Palace. A sajt- és borkészítés, valamint az olívaolaj előállításának folyamataiba a AgrecoAarms luxusfarmján tekinthetnek be a vendégek.

Az előadások sorát a család- és felnőttbarát egységeket egyaránt nyújtó, sokféle kikapcsolódási lehetőséget kínáló Atlantica Hotels & Resorts bemutatkozása zárta, a lehetőségekről és a vállalat fenntarthatósági törekvéseiről Kyriaki Anastasiou Sales and Contracting Assistant Manager beszélt. Az Atlantica Görögországban és Cipruson egyaránt az egyik vezető szállodavállalat, több mint 40 hotellel. Rövid ciprusi kedvcsináló után a szakember kiemelte az all inclusive ellátást nyújtó és többféle szobatípust kínáló Atlantica Mare Village-t Paphosban, valamint a családokra fókuszáló, szintén ötcsillagos Atlantica Aeneas Resortot. A résztvevők a cégcsoport többi ciprusi, Kos, illetve Rodosz szigetén lévő szállodáiról is hallhattak.

 

Június 20-án indulnak az első járatok

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a ciprusi és a krétai utazási csomagokat a TUI Magyarország a Wizz Air járataival állította össze. Az első indulás időpontja mindkét úti célnál június 20-a, az utolsó járat Larnacából szeptember 29-én, Heraklionból szeptember 26-án indul vissza Budapestre.

A gépek Ciprusra csütörtöki és vasárnapi, Krétára csütörtöki és szombati napokon indulnak, ez nagy rugalmasságot biztosít a tartózkodás időtartamában.