Túl a buszfőpróbán

Forrás: turizmus.com

 2016. június 01. 22:20

Június elseje szerdára esett, így véletlenül a tapasztalatok szerinti legkevésbé forgalmas napon tarthattak főpróbát a budai Vár buszos behajtásából.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 8 munkatársa, valamint a Valton Security 8 embere és ugyancsak 8 hostess sikerrel menedzselte a turistabuszok új, budavári behajtási rendjének első napját. Valamivel több, mint 100 autóbuszt regisztráltak, amelyek az új forgalmi rend szerint vitték fel, illetve hozták le utasaikat.

Az MTÜ és az utazási irodák képviselőinek egybehangzó tapasztalata szerint, mindössze néhány csoport volt, amelynek 15 percet is várakoznia kellett a Dísz téren, hogy megérkezzen értük a buszuk. Az új rendet nem ismerő, s ezért, néhány perces forgalmi fennakadást okozó, elsősorban külföldi autóbuszokat is sikerült útbaigazítani.

Június másodikától közlekedési rendőri segítséget is kapnak az új rendre felügyelők, ugyanis, várható, hogy kétszer, vagy háromszor több buszra kell majd számítani a hétvégéhez közeledve. A BKK illetékesei is ígéretet tettek arra, hogy megteszik a még szükséges lépéseket, például gondoskodnak a buszok várakozási helyéről a Dózsa szobornál, illetve az Attila úton, s a járműveknek már átmenetileg sem kell majd a Palota úton, a tilosban parkolniuk.

Az érintettek remélik, hogy az idő múlásával egyre több busz-üzemeltető ismeri meg az új rendet, s a kényszerűség szülte kompromisszum keretein belül, viszonylag zökkenőmentesen viszik majd a turistákat a Várba.

Felvételünkön a Lánchíd utca egyik konténer info pontja, amelyet az MTÜ üzemeltet majd.