Tunézia a díszvendég Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2017. március 22. 10:47

Idén Tunézia a Debreceni Utazási Vásár külföldi díszvendége. A desztináció újra megjelenik a térség legnagyobb turisztikai vásárán, március 24-26. között, a Nagyerdei Stadionban.

A mediterrán térség gyöngyszeme, Tunézia nem véletlenül olyan népszerű a magyar utazók körében. Kevesebb mint 3 órás repülőúttal egy másik kontinens egzotikus világába juthatunk, ahol örökké tart a szezon és a türkizkék tenger, a homokos partok, a pálmafák, és all inclusive és luxusszállodák mellett a kulturális, történelmi és gasztronómiai értékek önmagukban is komoly vonzerőt jelentenek. Tunézia sokkal több, mint egy népszerű tengerparti nyaralóhely.

A Debreceni Utazási Vásár díszvendégeként számos attrakcióval – köztük tunéziai zenészekkel és kézművesekkel – várja az érdeklődőket Tunézia. A kiállítás megnyitóján jelen lesz Samia Ilhem Ammar, Magyarországra akkreditált tunéziai nagykövet, valamint Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal tavaly ősszel beiktatott magyarországi képviseletvezetője.

Már a tavalyi év is jelentős élénkülést hozott Tunézia turizmusában és ez a trend folytatódni látszik idén is. Így nagy esély van rá, hogy a 2017-es esztendőben még több turista választja majd ezt a desztinációt üdülése céljául. Tunéziában az idegenforgalom a gazdaság motorjának számít, hiszen jelentős mértékben hozzájárul az ország GDP-jéhez.

A magyar piacon már most, az év elején érezhető, hogy élénkül az érdeklődés Tunézia iránt – mondta Raja Ammar, aki bízik abban, hogy a desztináció ismét az egyik legkedveltebb nyári úti cél lesz a magyar családok körében. Kiemelte, hogy Tunézia a már ismert üdülőhelyei, mesés tengerpartja és színvonalas szállodái mellett, nagyon sok felfedeznivalót tartogat még a magyarok számára és a cél az, hogy ezeket is megismertessék az utazni vágyókkal.

A desztináció iránti növekvő érdeklődést a Tunéziát programozó utazásszervezők is alátámasztják. A kapacitásokat is enyhe növekedés jellemzi, ezért minden remény megvan rá, hogy a 2017 jó év lesz. Idén tavasszal újra beindulnak a nagy magyarországi tour operatorok charter járatai a desztinációba.

A képviseletvezető hangsúlyozta, hogy a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal mindent megtesz, és igyekszik a lehető legszélesebb eszköztárral támogatni a Tunéziát programozó utazásszervezőket, illetve növelni az ország népszerűsítéséért végzett marketingaktivitást. A magyar utazási irodákkal való szorosabb együttműködés megpecsételéseként a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal az Utazás 2017 kiállításon jelentette be, hogy a MUISZ rendkívüli tagja lesz.

 

Tunézia – sokkal több, mint gondolnánk!

Biofarmok, ókori romok, világörökségi helyszínek, sivatagi kőrózsák, oázisok, friss datolya, hollywoodi filmek díszletei – ez is Tunézia!

A főváros, Tunisz mellett számtalan kihagyhatatlan látványosság várja az országba látogató turistákat. A leglátogatottabb üdülővárosok közé tartozik Sidi-Bou Said, Nabeul, Hammamet, Sousse és Monastir. Számos magyar vendég látogat ide, hogy élvezzék a magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodák kényelmét, a tunéziai konyha finomságait, a lassan mélyülő tengert, a finom homokot és a garantált napsütést. Ezek a turisztikai központok folyamatosan fejlődnek és bővülő szolgáltatásaikkal minden korosztály igényeit képesek kielégíteni.

De ezek a városok csak egyetlen szeletét alkotják annak, amivel az ország magához vonzza a turistákat. Az UNESCO nyolc tunéziai helyet vett fel világörökségi listájára, amelyek között vannak például Tunisz Medinája, El-Dzsem amfiteátruma, valamint az ókori Karthágó fővárosának és Dugga városának maradványai. Olyan látnivalók, amelyek egészen biztosan ámulatba ejtik az odalátogatókat.

Kétségtelen, hogy a turisták zömében Tunézia tengerparti városait keresik fel, pedig a szárazföld belsejében és a déli országrészben is akad bőven látnivaló. Belföldi járatokkal nem egész egy óra alatt el lehet jutni Tozeurba, a déli országrész központjába, ahol tágas, úszómedencés hotelek, finom ételek, italok és rengeteg sivatagi programlehetőség várja az aktív pihenés kedvelőit. Terepjárón, quadon, motoron, sőt akár teveháton is nekiindulhatunk, hogy egy merőben más világgal találkozzunk: oázisok, kiszáradt sóteknők, sivatagi kőrózsák, és az őslakos berberek leszármazottai. Mind-mind felejthetetlen élmény.

Tunéziában egyre több az olyan szálláshely, amely a tömegturizmus ellentéteként speciális igényeket szolgál ki. Immár másfél tucat például a biofarmok száma, amelyek ma már egyre népszerűbbek az utazók körében. Ezeken saját termesztésű – sok helyen bio – ételekkel szolgálnak, és van, ahol az olaj- vagy datolyaszüretbe, az állattartásba, de akár az önfenntartó gazdálkodás folyamatába is be lehet kapcsolódni. Szállás gyanánt jurtaszerű sátorban vagy luxusapartmanban is lakhatnak az idelátogatók.

Az ország egzotikus helyszínein filmek tucatjait forgatták: A názáreti Jézus, Az angol beteg, a Csillagok háborúja, hogy csak párat említsünk közülük.

Tunézia nem csupán népszerű üdülőhely, gasztronómiája is figyelemre méltó, ráadásul borai szintén izgalmas felfedezésekre csábítanak.  A tunéziai nyaralás egyik legélvezetesebb részét a kulináris élvezetek adják. A friss datolya, a lepénykenyér, az olívaolaj, a magyar erős pista testvére, a harissa, valamint a kuszkusz csak néhány azokból a gasztronómiai különlegességekből, amiket az országba látogatva mindenképpen érdemes megkóstolni.

Kapcsolódó cikkek

Tunézia újra lendületben

2017. március 02.