Tunézia biztonságos és készen áll a június 27-i határnyitásra

Forrás: turizmus.com

 2020. június 03. 16:59

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal tájékoztatása szerint Tunézia olyan egészségügyi stratégiát alkalmazott a Covid-19 válság kezelése során, amelynek köszönhetőn ma nagyon biztonságos desztinációnak számít.

Tunézia június 4-től engedélyezi belföldön a városok közötti utazást, és június 27-én újból megnyitja szárazföldi, légi és tengeri határait – olvasható a tunéziai kormány oldalán. Erről a Covid-19 elleni küzdelemmel foglalkozó nemzeti bizottság döntött hétfői ülésén.

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal sajtóközleménye felidézi, hogy az észak-afrikai ország milyen egészségügyi intézkedéseket vezetett be a koronavírus-járvány terjedése ellen. A többi között Tunézia a lakosság biztonsága érdekében a modern technológia eszközeit is bevetette: robotok és mikrofonos hőkamerákkal felszerelt drónok ellenőrizték az utcákat, rendszeresen UV-fertőtlenítést végeztek, valamint a mozgó laboratóriumokban gyors mintavétel és hatékony kiértékelés zajlott.A tuniszi Charles Nicolle laboratóriumban genetikai kutatásokat folytattak, valamint a védőoltás előállításával foglalkozó kutatócsoportokat hoztak létre.

A közlemény szerint Tunézia kiváló gyógyulási arányt tudhat magáénak a kórházba került betegek hatékony kezelésének és a szigorú egészségügyi intézkedéseknek köszönhetően. Az arabnews.com hétfői cikke szerint az észak-afrikai országban 1070 ember kapta el a koronavírus-fertőzést, 48 haláleset történt, és csupán két ember van még kórházban.

 

#Ready-and-safe

A Tunéziai Turisztikai és Kézműipari Minisztérium a beutazók megnyugtatása érdekében, valamint azért, hogy az élet mielőbb visszatérhessen a régi kerékvágásba, bevezette a #Ready-and-safe (magyarul: Készen állunk és biztonságosak vagyunk) minősítést.

Valamennyi turisztikai szolgáltatónak kötelező lesz alkalmazni a Covid-19 kézikönyv ajánlásait

Fotó: 123rf

A tájékoztatást szerint ezt a minősítést valamennyi, a tunéziai idegenforgalmi szektorban működő intézménynek kötelező lesz alkalmazni. A #Ready-and-safe minősítést azok kapják meg, akik betartják a WHO ajánlásai alapján készített Covid-19 kézikönyvben foglaltakat, ami garantálja a megfelelő higiéniás körülményeket a turisták számára – írták.

A tunéziai turizmusban dolgozók számára kidolgozott Covid-19 egészségügyi kézikönyv rövidített változata magyarul innen tölthető le.

Miközben enyhítik az utazási korlátozásokat, a külföldről hazatérő tunéziaiaknak a nemzeti Covid-bizottság előírta, hogy saját költségükre kötelező 7 napra karanténba vonulniuk egy szállodában, és további 7 napig szigorú egészségügyi megfigyelés alatt tartják őket.

Június 27-től megnyitják a határokat a külföldi turisták előtt

Fotó: 123rf.com