Tunézia is eltörölte a járványügyi beutazási korlátozásokat

Forrás: turizmus.com

 2022. december 03. 13:30

Miután november 29-én már egy, Covid-19-cel összefüggő halálesetet sem regisztráltak, eltörölték a járványügyi beutazási korlátozásokat Tunéziában.

A tunéziai egészségügyi minisztérium december 1-jén bejelentette, hogy megszünteti az oltási igazolvány és a PCR-teszt bemutatásának kötelezettségét az országba történő beutazásnál. Az indoklás szerint a fertőzések száma folyamatosan csökken Tunéziában és nemzetközi szinten is – írja a northafricapost.com.

A döntés az után született meg, hogy az észak-afrikai ország kedden nulla Covid-19-cel összefüggő halálesetet jelentett. Az egészségügyi minisztérium november 21. és 27. között már csak összesen 81 fertőzést regisztrált.

Tunézia sem kér már oltási igazolást vagy tesztet a beutazásnál

Fotó: 123rf.com

Tunéziában a 2020 márciusában regisztrált első megbetegedés óta 29 268 ember halt meg Covid-19-fertőzés következtében, és összesen 1,14 millióan kapták el a betegséget.

A csütörtöki döntéstől azt várja az észak-afrikai ország, hogy fellendíti a beutazó turizmust, amely az ágazat reményei szerint visszatér a pandémia előtti szintre. A turizmus a világjárvány előtt a második legnagyobb GDP-termelő ágazat volt Tunéziában.