Tunézia újra lendületben

Szerző: Révész Róbert

Forrás: turizmus.com

 2017. március 02. 18:18

Tunézia újra a régi. Ez is lehetne a mottója Tunézia megjelenésének az Utazás kiállításon, hiszen két év kihagyás után most újra önálló standdal vesz részt az észak-afrikai desztináció hazánk legnagyobb turisztikai vásárán.

A páratlan vendégszeretetéről ismert észak-afrikai ország a 2017-es szezonban számos újdonsággal és megszokott kedvező árszínvonalon várja a magyar turistákat.

Már most, az év elején érezhető, hogy élénkül az érdeklődés Tunézia iránt – mondta Raja Ammar, a tavaly ősszel hivatalba lépett tunéziai képviseletvezető, aki bízik abban, hogy Tunézia ismét az egyik legkedveltebb nyári úti cél lesz a magyar családok körében. Tunézia biztonságos, a színvonal és a sztenderdek pedig egyre magasabbak.

Tunézia magyarországi nagykövete és turisztikai képviselője

Fotó: Grósz Balázs


A desztináció iránti növekvő érdeklődést a tour opeatorok is alátámasztják. Mint fogalmaznak, a helyi vendéglátók mindent megtesznek a vendégek biztonságáért, szigorították a reptéri beléptetést, a szállodákban bevezették az átvilágítást, a rendőrök diszkréten, de mindenütt ott vannak.

A kapacitásokat is enyhe növekedés jellemzi, ezért minden remény megvan rá, hogy a korábbi nehézségek után 2017 jó év lesz. Ennek érdekében a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal és Tunézia magyarországi nagykövetsége is mindent megtesz, és igyekszik a lehető legszélesebb eszköztárral támogatni a Tunéziát programozó utazásszervezőket, illetve növelni az ország népszerűsítéséért végzett marketingaktivitást.

A tunéziai stand csapata

Fotó: Grósz Balázs

Az Utazás kiállítás első napján Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal meghívta sajtópartnereit Tunézia standjának hivatalos megnyitójára, majd az ezt követő állófogadásra. Az esemény háziasszonya Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviseletvezetője volt, a vendégeket személyesen köszöntötte Samia Ilhem Ammar, Tunézia magyarországi nagykövete.

A nagykövet kiemelte: mindent elkövetnek azért, hogy mihamarabb elinduljon a Budapest-Tunisz közvetlen légijárat a Tunis Air üzemeltetésében. Erre minden remény megvan, ha minden a tervek szerint alakul, a járat még ebben az évben elindulhat. Ha így lesz, az újabb lendületet adhat az utazásszervezők tevékenységének, és a Tunéziába szervezett utazásoknak mind azok sokféleségét és tartalmát, mind volumenét tekintve.

A standnyitó eseményt fogadás követte, melyen tunéziai finomságokkal, datolyával és süteménnyel vendégelték meg a résztvevőket.