Tunézia várja a magyarokat - KÉPGALÉRIÁVAL

Szerző: Németh Andrea

 2014. június 22. 22:30

Tunéziai ízek és zamatok mottóval autentikus vacsorát adott a magyar turisztikai szakmának országa népszerűsítésére a Tunézia Nemzeti Idegenforgalmi Hivatala (ONTT) és a Tunéziai Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége június 19-én.

A Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel Bellevue báltermében mintegy 150, Tunéziával valamilyen formában kapcsolatban álló utazásszervező, utazási iroda és sajtóképviselő gyűlt össze. A szakmai partnereknek ünnepélyes díjátadó keretében Leith Ben Zakour, a Tunézia Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal (ONTT) itteni képviselője és  Abderraouf Betbaieb, Tunéziai Köztársaság magyarországi nagykövete köszönte meg a sikeres és hatékony együttműködést, kiemelve a három meghatározó Tunéziába utaztató tour operatort, a  Kartago Tours-t, a Taurus Reisent és a Sun & Fun Holidays-t. Az este folyamán a jelenlévők, köztük több afrikai ország hazai nagykövete és Jakab István, az Országgyűlés alelnöke eredeti tunéziai specialitásokat kóstolhattak meg.

KÉPGALÉRIÁNKÉRT KATTINTSON IDE

A fogadás is a részét képezte Tunézia idei intenzív marketingkampányának, mellyel a cél, hogy minden szempontból ígéretes és sokoldalú, biztonságos és békés úti célt ismét felfedezzék a magyarok.

Tavaly kevesebb mint 3 százalékos növekedést ért el Tunézia a magyar beutazásban, idén viszont remélhetőleg jelentősen nő majd hazánkból a turisták száma, az utazási irodák  tervezett kapacitásai mintegy 20 százalékos bővülést vetítenek előre az előző évihez képest. Június 15-től október 15-ig a Kartago Tours, a Taurus Reisen és a Sun & Fun Holidays indít közvetlen charterjáratokat.

 

Idén Tunézia volt a díszvendége az Utazás kiállításnak, és a tavasz folyamán is számos óriásplakát-kampánnyal, tanulmányutakkal, sajtómegjelenésekkel igyekeztek felhívni magukra a figyelmet.

Szintén bizakodásra ad okot, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a Tunis Airrel egy közvetlen Tunisz-Budapest menetrend szerinti járat elindításáról.

Tunézia a magyarok visszahódítására 2013-ban nyitotta újra turisztikai képviseletét Budapesten, és kezdett intenzív kampányba.

Tunézia nagy előnye, hogy mindössze két óra repülőúttal érhető el Budapestről. A klíma mindig kellemes, a tengerpart finomhomokos, és Djerbán ráadásul olyan fehér, mint a távoli egzotikus tengerpartokon. Kitűnő az infrastruktúra, ínycsiklandóak a tradicionális ételek, a szállodák zöme tengerparti, és jó minőségű. Nem kell se vízum, se védőoltás, a helyiek pedig rugalmasak és liberálisak, a hölgyeknek sem kell tolakodó viselkedéstől tartaniuk.

Az ország GDP-jének 10 százalékát adó turizmust mindenki tiszteletben tartja, hiszen sokaknak munkát ad, bevételt hoz. Ugyancsak nyomós érv a kiváló ár-érték arány is.

Tunéziában sok más mellett az is megfogja az utazót, hogy minden eredeti és autentikus, hagyomány, kultúra és tradíció nem válik el a turistáknak megmutatott világtól.