Tunéziai karácsonyi parti a Bazilikánál

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. december 17. 15:43

A Szent István téri adventi vásáron rendezett partnerei részére karácsonyi partit a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal.

A partin megjelent Raja Ammar, a hivatal budapesti irodájának igazgatója, valamint Ávrám Gabriella marketing igazgató is.

A vásár hétfő este is zsúfolásig megtelt, így sok ezren láthatták az ünnepi sokadalomban Tunéziának, a magyarok kedvelt mediterrán úti céljának fényreklámjait.

A partin röviden üdvözölte a jelen lévőket a piac két meghatározó utaztatójának képviseletében a Kartago Tours igazgatója, Füri Mihályné és a Taurus Reisen irodavezetője, Kálmán Krisztina.

Kálmán Krisztina, Füri Mihályné és Raja Ammar (állnak, balról jobbra)

Fotó: turizmus.com

Tunézia a magyarok számára több szempontból is vonzó: a kellemes időjárás, a lassan mélyülő tengerpart, a történelmi emlékek és a sivatag szépségei mind fontos vonzerők.

Amint Füri Mihályné emlékeztetett rá, a Kartago Tours már évek óta piacvezető a tunéziai kiutaztatásban. Ajánlati palettájuk széles, az utasok számára fontos csáberő, hogy nagyon sok szálloda csúszdaparkkal rendelkezik, az ár-érték arány jó.

Légiközlekedési partnerük a Smartwings, amellyel kiváló a kapcsolatuk. Heti három járatuk indul Monastirba jövőre. A gép Budapestről indul, így kedvezőbb a menetrendje, mint a tunéziai légitársaságoknak. A keddi járat Djerbán is leszáll. A magyarok kedvelik Tunéziát, és ez nem változik 2020-ban sem.

 

Tunézia a családokat is várja

Kálmán Krisztina hangsúlyozta, az ország kiváló célpont a családosoknak is. Karácsonyra külön kedvezményes ajánlatokkal és fizetési könnyítési lehetőségekkel készülnek. Várható, hogy jövőre még kényelmesebben utazhatunk velük, ugyanis járataik az eddigihez képest kedvezőbb időpontban indulnak.

Ami újdonság: 2020-ban a Nouvelair tunéziai nemzeti légitársasággal alakítanak ki együttműködést.

A marcipános-mandulás töltött datolyák tipikus tunéziai édességnek számítanak

Fotó: turizmus.com

A parti részeként megtapasztalhatták a jelen lévők, hogyan készülnek a finom marcipános-mandulás töltött datolyák, amelyek tipikus tunéziai édességek, és megkóstolhatták a pisztáciás-cukros aprósüteményeket, valamint édes likőröket is.

A jó hangulatú rendezvény a Bazilikára vetített fényjáték megtekintésével, tombolával és vacsorával zárult.