Tunézia is elfogadja a magyar oltási igazolványokat

Forrás: turizmus.com

 2021. december 15. 11:37

Megállapodás született Tunéziával a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be a Külgazdasági- és Külügyminisztérium.

Így csütörtöktől a koronavírus ellen beoltott magyar állampolgárok a vakcina típusától függetlenül, negatív PCR-teszttel szabadon beutazhatnak az országba – jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tuniszban.

A tárcavezető a tunéziai kollégájával, Oszman Dzserandival tartott közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az észak-afrikai állam népszerű utazási célpont, ahol a világjárvány előtt, 2019-ben mintegy 15 ezer magyar turistát regisztráltak.

December 1-jétől teljes oltottságot igazoló oltási igazolvány nélkül külföldi személy nem léphet be Tunéziába. A Konzuli Szolgálat oldala azt írja, december 1-től az országba történő belépés feltétele oltási igazolvány teljes oltottság igazolásával (az utolsó vakcina beadásától legalább 14 nap telt el, Janssen vakcina esetében 28 nap) és egy 48 óránál nem régebbi, QR-kóddal ellátott negatív RT-PCR teszt bemutatása. Semmilyen más tesztet (pl. antigén) nem fogadnak el a beutazáshoz. A rendelkezés a 6 évnél fiatalabb személyekre nem vonatkozik.

Csütörtöktől Tunézia és Magyarország kölcsönösen elfogadja egymás védettségi igazolványát a beutazáshoz

Fotó: 123rf.com

A magyar kormány a mostanival együtt eddig 26 országgal kötött kétoldalú egyezményt az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről: Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Egyiptom, Észak-Macedónia, Georgia/Grúzia, Horvátország, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Maldív-szigetek, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, San Marino, Seychelles-szigetek, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, Üzbegisztán, Zöld-foki Köztársaság.