Türingia a GTM 2015 vendéglátója

 2014. május 26. 13:27

Németország legnagyobb beutaztató-workshopja, a Német Turisztikai Hivatal által megszervezett GTM Germany Travel Mart™ 2015-ben április 26–28. között Türingiában kerül megrendezésre.

Az incoming-rendezvény idei vendéglátói, Bréma és Bremerhaven múlt héten a GTM-workshop keretén belül adták át a 2015-ös stafétabotot a Thüringer Tourismus GmbH-nak.

A rendezvény három napja alatt 2015-ben Erfurtban és Weimarban kereken 350 német kiállító találkozik az utazási szakma több mint 600 kiemelt vásárlójával, illetve 45 ország újságíróival, hogy optimálisan értékesítsék az úticél Németországot. „Nagyon örülünk, hogy a legfontosabb beutaztató-workshopunkat 2015-ben először Türingiában rendezhetjük meg" – hangsúlyozza Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke. A DZT az iránymutató szakmai rendezvényt évente más partnerrégiókkal és partnervárosokkal együttműködésben szervezi meg.

 

A workshop a GTM központi eleme

„Számunkra a GTM kiemelkedő lehetőség arra, hogy felhívjuk az utazóközönség figyelmét Türingiára kulturális úticélként és vásárok, illetve kongresszusok helyszíneként" – mondja Bärbel Grönegres, a Thüringer Tourismus GmbH igazgatója. A GTM 2015 a Thüringer Tourismus GmH, Erfurt és Weimar városok, illetve a Messe Erfurt GmbH kooperációs projektjeként valósul meg. A németországi turizmus legfontosabb B2B-platformjára világ minden tájáról érkeznek a kiemelt vásárlók (key account menedzserek), hogy információkat szerezzenek Németország legújabb utazási trendjeiről, új kapcsolatokat építsenek, elmélyítsék már meglévő kontaktjaikat, illetve hogy szakmai beszélgetéseken vegyenek részt és üzleteket kössenek. A rendezvény központi eleme a kétnapos workshop, amelyen a hotelszakma, a közlekedés, illetve a helyi és regionális turisztikai szervezetek bemutatják termékpalettájukat a nemzetközi szakmai látogatóknak.

 

A GTM ideális prezentációs platform

„A 41. GTM megrendezésével hosszú távon erősítjük meg Türingia nemzetközi imázsát" – magyarázza Bärbel Grönegres. Így például a két vendéglátó város, Erfurt és Weimar kiemelkedő úticélként mutatkozhat be a résztvevőknek mind az esti rendezvényeken, mind pedig a workshop ideje alatt is. A különböző programok, illetve a pre-convention szakmai túrák keretén belül a nemzetközi partnerek és a kiválasztott újságírók megismerhetik Türingia mint turisztikai régió sokszínűségét, a túrák központi témája a reformáció 2017-es jubileuma lesz.

 

A képen (balról jobbra: Peter Siemering, a Bremer Touristik-Zentrale igazgatója, Gesellschaft für Marketing und Service mbH, Constanze Hilgers, a DZT desztinációs menedzsment vezetője és Bärbel Grönegres, a Thüringer Tourismus GmbH igazgatója a serleg átadásánál a Germany Travel Mart™ vásáron Brémában és Bremerhavenben