Turistabusz-parkoló és sportközpont a Délinél

Forrás: turizmus.com

 2017. május 29. 12:06

Nagyszabású átalakítás kezdődik a Déli pályaudvar és a Testnevelési Egyetem környékén. A pályaudvar alapvető funkciója megmarad, de sok új elképzelés valósul meg, amely a környéken élők és a Várba igyekvő turisták életmódját és közlekedési viszonyait is befolyásolja.

Amint arról az egyik kerületi orgánum beszámol, felszámolják a 78 ezer négyzetméteres „rozsdaövezetet”. Egy 42 férőhelyes buszgarázs is létesülne, „ez lenne a turistabuszok végállomása, innen akár elektromos buszokkal szállíthatnák a látogatókat a Várba”.

A hegyvidéket az I. kerületből a Márvány utcai felüljárón és a Hegyalja úton lehet most megközelíteni, de „egyik sem gyalogosbarát”. Ezt a problémát több gyalogoshíddal, felüljáróval orvosolják majd.

Felszámolják a 78 ezer négyzetméteres „rozsdaövezetet” a Délinél

 

Mindez összefügg a Testnevelési Egyetem sportlétesítményeinek bővítésével. Itt egyebek között egy 1000-1500 fős teniszcsarnok kialakítását is tervezik, amelynek kiszolgálására egy 250 férőhelyes mélygarázs is létesül majd. Mivel az egyetem gyakorlócsarnokokat épít, azokat tanítási időben használják, utána bárki előtt nyitva állnak.

Szerepel a tervek között egy fedett műfüves pálya és egy futókör is, ezt bárki igénybe veheti, csakúgy mint az extrémsport-pályát.

A kollégium 400 hallgatója számára egy új apartmanházban biztosítanak szállást.

A munkálatokra a 2018-2020 közötti időszakban kerülne sor.