Turistacsalogató telefonokat helyeztek el Brüsszelben

Forrás: turizmus.com

 2016. január 09. 16:43

Brüsszel városvezetése utcai telefonokat helyezett el a fővárosban, amelynek segítségével helyi lakosokkal kerülhet közvetlen kapcsolatba az oda készülő turista már utazása előtt.

A program célja, hogy eloszlassa a félelmeket és az utóbbi hónapokban kialakult bizalmatlanságot a fővárossal szemben - írta a Financial Times internetes kiadása.

A kihelyezett három sárga telefon interneten keresztül, illetve egy arra létrehozott ingyen hívható számon érhető el. Az utcán csörgő telefont bármely arra járó helyi lakos felveheti és felvilágosítást adhat az érdeklődőnek a városról, a közbiztonságról és szabadon válaszolhat minden feltett kérdésre.

 

A három telefon közül az egyik a belváros Mont des Arts nevű kulturális központjában, másik egy déli városrész Falgey nevű népszerű terén, a harmadik pedig Brüsszel Molenbeek negyedében, az ország első számú körözött személyének számító Salah Abdeslam egykori lakásával szemben található.

A városvezetés a belga turisztikai hivatallal együtt a helyi lakosok bevonásával kíván üzenni a világnak, hogy Brüsszel biztonságos város.

A cikk egyben beszámolt arról, hogy az elmúlt időszakban évente közel 7 millió vendég érkezett a belga fővárosba. A tavalyi párizsi terrortámadások és annak belgiumi kapcsolatai miatt azonban a turizmus már az elmúlt hónapokban jelentősen visszaesett.

A belga főváros lezárása és a fokozott biztonsági intézkedések mintegy 350 millió eurós (több mint 110 milliárd forintos) veszteséget jelentettek Belgium számára - mondta Pieter Timmermans, a belga vállalkozók szövetségének (FEB) elnöke a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai politikai-üzleti napilap európai kiadásának adott interjújában. Brüsszelben a terrorfenyegetettség miatt novemberben három napra teljesen leállt a metróközlekedés, rendezvények maradtak el, bezárták az iskolákat, valamint nem nyitott ki az üzletek és az éttermek többsége.