Turistarekord Dubajban

Forrás: turizmus.com

 2018. február 12. 16:01

Közel 16 millió turista kereste fel tavaly Dubajt, a magyarok száma megközelítette a negyvenezret.

Dubaj újabb rekordot döntött 2017-ben: 15,8 millió turista kereste fel az Arab-öböl melletti várost. India lett az első számú forráspiac, ahonnan egy év alatt kétmillió turista érkezett. Miután a vízum érkezéskor kiváltható, így az orosz és a kínai látogatók száma is jelentősen megnövekedett.

Dubaj megtartotta pozícióját, mint a világ negyedik leglátogatottabb városa.  2017-ben a nemzetközi látogatókat figyelembe véve Dubaj 6.2%-os növekedést ért el a tavalyi évhez képest. Ezzel felülmúlták a tavaly megjósolt 5%-os növekedést. Céljuk, hogy egy év alatt 20 millió utast fogadjanak a következő évtized elején.

Ragyogóak a dubaji turizmus kilátásai

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

A Dubaji Turisztikai Hivatal által kiadott legfrissebb adatok szerint tavaly összesen 15.79 millió turista látogatott el Dubajba, ami új rekordot jelent. Az éves teljesítményt Helal Saeed Almarri, a Dubaji Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója a következőképp kommentálta: "A 2017-es 6.2%-os növekedés lehetővé teszi, hogy növeljük a tempót a 2020-as céljaink elérése felé, és a világ leglátogatottabb városává váljunk.”

A város elsődleges célja, hogy mindig valami újat, egyedit és világklasszist ajánljon a turistáknak. 2017-ben további lépéseket tettek ennek érdekében.

A város legújabb tengerparti negyede, a La Mer, a családok számára egy új csomópontot jelent az étkezéshez, játékhoz és lazításhoz, míg az Etihad-múzeum gazdag áttekintést nyújt a kultúrára éhezőknek az Egyesült Arab Emirátusok születéséről. Dubajban az élő szórakoztatás új korszaka vette kezdetét a La Perle vízi színház megnyitásával a Habtoor városrészben. Emlékezetes, hogy 2016-ban nyitott meg a Dubaj Opera, míg az év végén adták át a Dubaj-keretet és a Dubaj Szafarit.

Az új dubaji látványosságok egyike a Dubaji Történelmi Negyed, ahol a látogatók elmerülhetnek az Emirátus történelmében, betekintést nyerhetnek a helyiek hagyományaiba. Az Egyesült Arab Emirátusok első nemzeti parkja, az Al Marmoum 2018 elején nyílt meg.

Az Egyesült Arab Emirátusok a világ második legbiztonságosabb országa a Világ Gazdasági Fórumának Utazási és Turisztikai Versenyképességi riportja szerint.

Dubaj Magyarországról is rekordnak számító 24%-os növekedést ért el, miután a 2016-os 30,021 fő után 2017-ben hazánkból 37,304-en látogattak el a „legcsillogóbb” Emirátusba.