Turisztikai termék lett a Mamma Mia

Forrás: turizmus.com

 2019. július 03. 09:54

Nemcsak a musical és a film lett népszerű, hanem a musicalre épülő produkció is, amit már exportálnak is, többek között Londonba, Hamburgba és Las Vegasba.

Korábban történt

Immár a 700. előadáson is túl van az a zenés éttermi est, amelyet három évvel ezelőtt indított el Björn Ulvaeus, az Abba együttes világhírű zeneszerző-énekese.

Björn egy régi éttermet, a stockholmi Tyrolt alakíttatott át görögös stílusú tavernává, ahol a vendégek több órán keresztül fogyasztanak a tipikus görög fogásokból, közben hallgatják a régi Abba-slágereket, és maguk is dalra fakadnak.

De nemcsak ők énekelnek, hanem a színészek is, olykor együtt a pincérekkel, akiket úgy válogattak ki, hogy mindnyájan jól tudjanak énekelni és táncolni. Olyan dalok is elhangzanak ilyenkor, amelyek nem szerepeltek a nagy bevételi sikert hozó alkotásban.

Jól kihasználták az Abba-slágerek máig tartó népszerűségét

Fotó: pixabay.com

Bár a belépőjegyeknek borsos az ára, mégis nagyon népszerű az ilyen est, főleg barátnők, vállalati csoportok és turisták körében. Az étterem és a parti után akkora az érdeklődés, hogy hónapokkal előre kell helyet foglalni. Ráadásul az étteremhez közel van az Abba Múzeum is, ilyenkor sokan, főleg a külföldiek, előbb ellátogatnak a múzeumba és utána térnek be az étterembe.

A vidékről vagy külföldről érkezők gyakran az Abba-tagok tulajdonában lévő szállodákban szállnak meg.

A háromórás műsort most már exportálják is: szeptember 19-én lesz a londoni premier, angliai színészek részvételével, utána pedig indulnak Hamburgba. Ezután irány Amerika, ahol Las Vegasban építik fel az estet.