Turisztikai vonzerő is a bolhapiac

Forrás: turizmus.com

 2018. április 05. 11:43

Országot járva böngészni filléres kincsek között Svédországban annyira népszerű hobbi és egyben belföldi turisztikai program, hogy külön újság foglalkozik a retró holmik lelőhelyeivel és a bolhapiacok felsorolásával.

Hogy mi haszna van ebből a belföldi turizmusnak? Nos, a turisták egy-egy éjszakát biztos megalszanak valamelyik régió nagyobb településén, hogy másnap újult erővel vágjanak neki a loppisoknak, azaz a bolhapiacoknak.  A rendszeresen működő antikvitás üzletek környékén mindig találni egy-egy kávézót, cukrászdát vagy fagylaltozót, ezek pedig állandó vendégkörre számíthatnak a nézelődők között.

A loppistúrák környezetvédők körében is népszerűek, akik bátorítják a lakosokat, hogy adjanak túl a fölös holmikon

 

A Flea at Drottningtorget nevű piac Malmöben minden vasárnap üzemel májustól szeptemberig.  Sok bolhapiac szakosodik is, például Malmö egyik parkjában bizonyos napokon kifejezetten a gyerekek, illetve szüleik számára rendeznek kirakodóvásárt, ahol ruhaféléket, játékokat és gyerekkocsikat lehet beszerezni, potom pénzért. De még e témán belül is létezik szakosodás: a Nördloppis azok számára tökéletes hely, akik anime, manga és más hasonló típusú játékokra akarnak bukkanni.

Másutt csak azt rakják ki, ami otthon fölösleges, tehát vegyes a kínálat, míg egyes helyeken a porcelánokra vagy a bútorokra szakosodnak.

A loppistúrák környezetvédők körében is népszerűek, akik bátorítják a lakosokat, hogy adjanak túl a fölös holmikon, ezzel is próbálják visszaszorítani az újabb és újabb kütyük gyártását.