Turizmus Világnap 2018 – Budapesten ünnepel a szakma

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 26. 15:28

Pezseg a város: szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján az UNWTO teljes vezérkara részt vesz a budapesti szakmai konferencián, a turisztikai szolgáltatók pedig számos egyéb programot kínálnak az érdeklődőknek.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját.  Idén az a megtiszteltetés érte hazánkat, hogy 2018-ban a World Tourism Day házigazdája Magyarország, pontosabban Budapest lesz.

Mint ahogyan azt korábban megírtuk, az eseménysorozat szeptember 26-án indul egy fogadással, amit a Hilton Budapest Dominikánus udvarában tartanak, és amin jelen lesz Zurab Pololikashvili, a ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) főtitkára, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója. Szeptember 27-én szakmai konferencián tájékozódhatnak a résztvevők.  A programot megtekintheti ITT.

A Turizmus Világnapja alkalmából a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel együtt szeptember 27-én, amiről ITT írtunk bővebben. A nyílt naphoz 2018-ban szeptember elejéig 33 programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók.

Turizmus Világnap: programok a szakmának és a nagyközönségnek

Fotó: unsplash.com

Az idei év újdonsága, hogy a BFTK nemcsak koordinálja a lakossági programokat, hanem saját attrakciót is szervez: a világnapon három alkalommal régi Ikarus kabrió buszból lehet megtekinteni a fővárost, majd a Bálna Budapest különleges épületét fedezhetik fel az érdeklődők idegenvezető segítségével.

A Turizmus Világnapjához kapcsolódóan vidéken is szerveznek programokat: Pécsett például két akadálymentes belvárosi városnéző sétán vehetnek részt az érdeklődők. Bővebb információ ITT.