A nyáron már újra utazhatunk Uberrel Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2024. április 17. 12:16

Megkapta az engedélyt az Uber a magyarországi piacra lépésre. Az Uber a Főtaxival együttműködésben tervezi a visszatérést, amelyre a nyár elején kerülhet sor.

Elhárultak az akadályok az Uber magyarországi piacra lépése elől, megkapták a diszpécserszolgálati engedélyt, erősítette meg a taxis cég magyarországi részlegét képviselő kommunikációs ügynöksége. A Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld utat kaptak a budapesti indulásához, ezzel lezárva a hivatalos jóváhagyási folyamatot - értesült a Telex.hu.

Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az Uber a Főtaxival együttműködésben tervezi a magyarországi piacra lépést, a diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata.

Az Uber nyár elején visszatér a fővárosba

Fotó: Uber

 

Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak. A szolgáltatás várhatóan a nyár elején indul Budapesten. Az Uber korábban azt említette, hogy tavaly majdnem 100 ezer alkalommal nyitották meg az alkalmazását a magyar fővárosban annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető Budapesten.