Újra rendelhetünk Ubert Budapesten, most háromszor fizetni sem kell érte

Forrás: turizmus.com

 2024. június 14. 16:19

Június 13-tól újra lehet Ubert rendelni Budapesten – jelentette be a cég hazai leányvállalatának vezetője egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Az Uber 2016 után tér vissza Magyarországra, az applikációalapú személyszállítási piacon ezzel éles verseny veheti kezdetét a Bolttal.

A legjobb stratégia nem lépést tartani a változásokkal, hanem diktálni a trendeket – mondta Nagy Elek, aki a Főtaxi tulajdonosa, amely cégcsoportja, a Lexholding Zrt. része. A velük partnerségben piacra lépő Uber csütörtökön nyomta meg a startgombot – írja az Index.

Az ennek apropóján szervezett sajtótájékoztatón az üzletember elmondta: fejükbe vették, hogy megreformálják a taxis piacot, együttműködve az applikációalapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel.

A nagyvállalkozó szerint a két cég, a Főtaxi és az Uber együtt többre megy a hazai piacon, mint külön-külön. Nagy Elek előrebocsátotta, az F-Mobilitás Kft.-n keresztül, ami a Főtaxi leányvállalata, kiváló feltételeket kínálnak az utasoknak, de a sofőröket is olyan csomaggal várják, hogy valóban érdemes legyen hozzájuk csatlakozni.

Ehhez kapcsolódóan az Index értesülését is megerősítették: az első három hónapban jutalékmentesen dolgozhatnak a feltételeknek megfelelő sofőrök.

Az utasoknak is szól ajánlat: június 30-ig három alkalommal ingyenesen próbálhatják ki a szolgáltatást 5000 forintos értékhatárig.

Kardos Eszter, az Uber Magyarország vezetője kiemelte: megbízható, kényelmes, biztonságos szolgáltatást nyújtanak. Hangsúlyozta, hogy az Uber 10 ezer városban érhető el szerte a világon, havi 150 millió utast szolgálnak ki. Kardos szerint jelzésértékű, hogy csak tavaly 100 ezerszer nyitották meg az alkalmazást Magyarországon, miközben nem is volt elérhető itthon az Uber.

Visszatért az Uber Magyarországra

Fotó: 123rf.com

Az F-Mobilitás Kft.-t vezető Reich Ádám a lap érdeklődésére elmondta, hogy a partnerség ellenére a Főtaxi és az Uber versenytársak maradnak.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke korábban úgy értékelte az Uber nagy visszatérését, a versenyt a Bolttal, illetve az ok-okozati összefüggéseket a szegmens egészében, hogy józan ésszel is kiszámítható, hogy átrendeződik a piac. A tőkeerősebb cégek még nagyobbak lesznek, a közepes és kisebb fuvarszervezők pedig a piacon maradásért küzdenek, amíg a lehetőségeik és a forrásaik erre fedezetet nyújtanak.