„Ügyfelek már vannak, már csak autók és munkatársak kellenek"

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2022. június 17. 12:45

A gépjármű- és munkaerőhiány, valamint a júliustól drasztikusan emelkedő cégautóadó szerepelt a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége legutóbbi közgyűlésének főbb témái között.

A Hotel Heliában megtartott rendezvényen Sződi János MAKSZ-elnök beszámolójából kiderült, hogy nehéz időket éltek át a szövetség tagjai a pandémia alatt. Lobbitevékenységükkel azt sikerült elérniük, hogy nem kellett bezárniuk, bár forgalmuk a lezárások idején minimálisra csökkent. A legnagyobb pozitívum, hogy a MAKSZ tagjai közül senki nem ment csődbe a pandémia alatt.

Sződi János (jobbra) és a MAKSZ elnökségi tagjai

Fotó: Turizmus.com

A tavalyi 2. negyedévtől kezdődően folyamatosan emelkedik a tagok forgalma, és ma már nem a kereslettel van gond, hanem a gépjármű- és a munkaerőhiánnyal. Az elnök felidézte, hogy mekkora visszaesést okozott a járvány a magyarországi turizmusban. Míg 2019-ben 16,2 millió utas fordult meg Ferihegyen, addig tavaly csupán 4,6 millió. Az idén májusi egymillió fölötti utasforgalom jelzi, hogy a nemzetközi turizmus is kezd helyreállni. Mint kiemelte, az autókölcsönzők forgalma párhuzamosan mozog a vendégérkezések számának alakulásával. Tavaly nyár óta az autókölcsönzők belföldi forgalma is folyamatosan erősödik – hangzott el.

„Ügyfelek már vannak, már csak autók és munkatársak kellenek" – emelte ki az elnök. Azt is elmondta, hogy egy kimutatás szerint tavaly már a 8. legdrágább város volt Budapest az autóbérlés szempontjából, ami nem feltétlenül rossz dolog, hiszen azt is jelzi, hogy egyre nagyobb számban érkeznek többet költő turisták hazánkba. Ugyanakkor az áremelkedés egyik legfőbb oka a globális autóhiány.

Az elnök arról is beszélt, hogy az ágazatban kialakult munkaerőhiány kezelésének egyik módja a munkatársak képzése, ezért a Magyar Turizmus Akadémiával közösen egy gyakorlatorientált képzési anyagot hoztak létre, az AVALON, az AVIS, a Hertz és a SIXT autókölcsönzők belső képzési anyagaira támaszkodva, a tagság igényeit figyelembe véve. Október hetedikén elindul a szövetség és az Akadémia közös képzése, ennek részleteiről Bacsi Krisztina szakmai vezető beszélt részletesen.

Bacsi Krisztina

Fotó: Turizmus.com

Bacsi Krisztina kiemelte, hogy a Magyar Turizmus Akadémia, mint a szakma továbbképző központja célja, hogy rövid időtartamú, naprakész tudást adó képzéseket adjon a turizmusnak. A szakmai szövetségekkel – például a Magyar Utazási Irodák Szövetségével, az MCI-vel és a Kerékpáros Szövetséggel közösen – számos területen indulnak 30-60 órás képzések – fejtette ki.

A gépkocsi-bérbeadási operatív munkatárs – Rent A Car Front Desk Agent – képzés 6 napos elméleti és 4 napos gyakorlati képzésből áll össze, amelyre 20 és 50 év közötti jelentkezőket várnak. A kommunikáció mellett pultos értékesítést, az autókölcsönzés működését, upsellinget is tanítanak majd a jelentkezőknek.

Ezután Knezsik István, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és az Autós Nagykoalíció (ANK) elnöke világította meg a globális gépjárműhiány okait. Mint elmondta, a modern autókban 70 ezer darab chip van, és ezeket a chipeket globálisan két cég gyártja. A kialakult hiány véleménye szerint legkorábban 2026-ra szűnhet meg. A gyártást az acélhiány is nehezíti, mint elmondta, a lebombázott mariupoli acélmű kiesése miatt drasztikusan nőtt az acélfajták ára, és bizonyos típusokat jóformán lehetetlen beszerezni. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy Ukrajna volt idáig az autókba szánt kábelkorbácsok egyik legfőbb európai előállítója, és most ezeket az ellátási láncokat a harcok miatt teljesen át kell szervezni. Ha mindez nem lenne elég, az elektromos autókba szánt akkumulátor gyártásához szükséges magnézium is jóformán eltűnt a piacról.

Knezsik István

Fotó: Turizmus.com

Mindenkit megnyugtatott, hogy lesz autó, és visszatérnek azok az idők, amikor 6-9 hónapot kell várni a megrendelt típusra.

Ezután Palkó Lajos, a szövetség titkára elmondta, hogy megkezdte munkáját a szövetség etikai bizottsága, melynek legfontosabb feladata az előző közgyűlésen elfogadott szakmai etikai szabályzat eljárási rend szerinti felügyelete.

A szövetség végzett egy anomim kérdőíves felmérést is a tagság körében, amelyre több mint 50%-uk válaszolt. A megbízható adatok a lobbitevékenység megalapozásához szükségesek – mondta el.

Dévai Gábor FB-elnök ezután ismertette a júliustól bevezetésre kerülő új cégautóadóval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Dévai Gábor

Fotó: Turizmus.com

Kiemelte, hogy júliustól a jelenlegi havidíjak 82%-kal nőnek és jövő év januártól további drasztikus emelés várható. Ezt a díjnövekedést a kölcsönzők kénytelenek lesznek az ügyfelekre hárítani, van, aki már most is külön soron számlázza az adóösszeget, vélhetően még többen lesznek ilyenek a jövőben. Ennek az adónemnek az emelése csak a SIXT-nél 70 millió forint pluszkiadást jelent az idei második félévben – hangsúlyozta. Dévai Gábor arra is emlékeztetett, hogy az autókölcsönzők a pandémia során semmilyen vissza nem térítendő támogatást nem kaptak.