Új 6-személyes felvonó Jasnában

 2013. október 24. 15:25

Javában tart a felkészülés a következő síszezonra, több síközpont érdekes újdonságokkal várja a téli sportok szerelmeseit Szlovákiában.

Jasnában új sífelvonót építenek, amely megkönnyíti a síelőknek a síközpont megközelítését. A felvonót az előttünk álló téli szezon elején fogják üzembe helyezni.

Az Alacsony-Tátrában fekvő Jasná síközpont megközelítése a következő téltől egyszerűbbé válik. A síelők közül sokan panaszkodtak arra, hogy a magasabban fekvő parkolók megtelése után kocsijukat az alsó parkolóban kellett hagyniuk és síbuszt kellett igénybe venniük, hogy eljuthassanak a pénztárakhoz. Minden megváltozik az új hatszemélyes felvonónak köszönhetően, amely összeköti a Turistická sípályát a Lúčky közelében levő sípályával. A síelőknek immár nem lesz szükségük a lenti parkolóból síbusszal felmenniük, hanem felülnek a kényelmes felvonóra. Kialakításának további oka az új kék jelzésű sípálya létrehozása kezdő síelők és gyermekes családok részére. A Demänovái-völgyben levő első parkolóhely mellett ily módon létrejön a Jasná síközpont új kiindulópontja, pénztárakkal, síkölcsönzővel és gyorsbüfékkel. A felvonó kabinjai kék buborékokra fognak hasonlítani és az Alacsony-Tátrában ez lesz az első felvonó, melynek kabinjait kék üveg fogja díszíteni.