Új Amadeus technológia segít személyre szabni a légitársaságok szolgáltatásait

Forrás: turizmus.com

 2015. március 02. 17:38

A légitársaságok sokáig nem tudták hatékonyan felismerni és differenciálni az utasaiknak felkínált ajánlatokat, különösen igaz volt ez a corporate utasok tekintetében. Az Amadeus új terméke, mely az Altéa Corporate Recognition névre hallgat, ebben segít. Elsőként a Lufthansánál vezették be.

A február közepi bejelentés olyan eszközről szól, amely képes felismerni a corporate utasokat a foglalás pillanatában, ez pedig lehetővé teszi, hogy a légitársaság személyre szabott ajánlatokat közvetítsen a corporate utasoknak, az utazás minden fázisában. Mindez nemcsak a légitársaság szempontjából előnyös, de az utazási élményt is fokozza.

 

A perszonalizálás már a foglalásnál elkezdődhet, azzal, hogy a rendszer felismeri, az illető melyik vállalatnál dolgozik. Ez azt is jelenheti, hogy az utas  kiemelt bánásmódban részesülhet, a foglalás legelső lépésétől kezdve.

Az egyéni üzleti utazók értékesek, és általában mindenütt kiemelt figyelmet élveznek, például a biztonsági ellenőrzésnél való külön folyosóval is. A nemrég bevezetett eszközzel erre már a légitársaságok is képessé válnak. Az Altéa Corporate Recognition rendszerrel a repülőtársaság olyan szemészre szabott szolgáltatásokat kínálhat fel, amelyek kifejezetten az üzleti utazók szükségleteit elégítik ki, mint például a preferált ülések kiválasztása. A Lufthansa számára mindez megkönnyíti az utasok kiszolgálását, ráadásul az utazási élmény fokozásával a Lufthansa iránti lojalitást is erősíti.