Új arculat a Thomas Cook cégcsoportnál

 2013. október 01. 13:23

2013. október 1-je új időszámítás kezdetét jelzi a világ egyik vezető turisztikai konszernjénél: a konszern új arculattal jelentkezik, amely nem csak modern és vonzó, hanem méltón képviseli azt a filozófiát és azokat az értékeket, melyek az utóbbi év átalakulási folyamata alatt alakítottak ki.

2012-ben a nemzetközi és brit hírek még arról szóltak, hogy a Thomas Cook turisztikai óriásvállalat pénzügyi és szervezeti problémákkal küzd. A vállalatcsoporton belül ezek gondok elsősorban az angol vállalatot érintették, a magyar NUR Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. - a nemzetközi turisztikai konszern része - az utóbbi években folyamatosan nyereséges volt.

2012 augusztusában a konszern új vezetést és új lendületet kapott. Harriet Green CEO és csapata elérte, hogy a több mint 100 éves turisztikai vállalatot ma ismét a fejlődés és a növekedés jellemzi. Jól mutatja ezt a Thomas Cook Group londoni tőzsdén bemutatott szereplése is: míg 2012-ben a Thomas Cook Group részvényárfolyama 10-15 cent körül mozgott, ma 140-150 cent körül van. Az óriási árfolyam-növekedés bizonyítja a befektetők bizalmát a vállalatcsoport új vezetésében, amely az utóbbi hónapokban szignifikáns átalakuláson vezették át az angol céget és a cégcsoport többi tagját.

Ennek az átalakulási folyamatnak jelképes momentuma 2013. október 1-je, amikor bemutatkozik a cégcsoport új arculata. Az új arculat bevezetésének célja, hogy mind a befektetők, mint az utasok felé képviselje az átalakulást, a biztos lábakon állást és folyamatos fejlődést. A teljes átalakulás alapvető mozgatórugója, hogy az egész nemzetközi cégcsoport ügyfélorientáltabb és hatékonyabb legyen, valamint magasabb színvonalú szolgáltatás által kiemelkedő ügyfél elégedettséget érjen el minden ügyfélkör esetében –az angol anyavállalat és a nemzetközi leányvállalatok, valamint a magyar Neckermann esetében is.

A 2013-14-es pénzügyi évtől a hazai Neckermann is büszkén hirdeti és megjeleníti minden kiadványán, valamint utazási irodáin is, hogy a Thomas Cook csoport tagja. Ezáltal nyújt még nagyobb garanciát arra, ami az elmúlt években is legfontosabb értékének tartott: megbízhatóság és tökéletes nyaralási élmény minden utas számára.

Az újonnan megjelenő logó ezen felül azt a biztonságot is jelképezi, amit csak egy nagy nemzetközi turisztikai konszern tud nyújtani: maximális kiszolgálás és gondoskodás utasainkért minden elérhető úti célunkon. A megszokott Neckermann N logó mellett az új „sunny heart” logót egyre több úti célon egyre több munkatársuk viseli majd.

Az új arculattal és a szorosabb együttműködés pozitív hatásaival már a 2013-14-es téli szezonban megismerkedhetnek a magyar utasok - például a közvetlen tenerifei charter járatunkon, amelyet 2013 decemberétől a cégcsoport saját, a belga Thomas Cook Air által üzemeltetett repülőgépével fog kiszolgálni. A téli kínálatunk újdonsága továbbá a Zöld-foki szigetek, illetve a tavaly elindított, magyar idegenvezetős körutazások bővítése, Thaiföld és Madeira mellett Kubába és egy kenyai szafarira lehet ilyen programot foglalni.

Aki pedig inkább a téli havas örömöket kedveli, azoknak új szolgáltatásként Hógaranciát nyújtanak sí desztinációik egyes kiemelt szállásain.