Új bisztrókat és boltokat nyitottak a debreceni reptéren

Forrás: MTI

 2019. augusztus 06. 17:13

A debreceni repülőtér termináljának bővítése után a gasztronómiai és kereskedelmi szolgáltatások is megújultak a légikikötőben – közölte a repülőtér igazgatója a SkyBar Debrecen bisztró és bolt bemutatóján.

Vajda János elmondta: a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. a Rolling Can Kft. szakmai befektető céggel közösen, 50-50 százalék tulajdonrésszel létrehozta a bisztrókat és shopokat üzemeltető SkayBar Debrecen Kft-t.

Az indulási oldalon a Schengen belső, illetve a Schengen külső várótermekben alakítottak ki egy-egy shopot és bisztrót 30 millió forintból, ami 11 új munkahelyet teremtett a repülőtéren.

A cég már a Wizz Airrel is szerződést kötött

Fotó: dehir.hu/Miskolczi János

„A repülőtér utasszáma a tavalyi 360 ezerről idén 600 ezerre nőhet” –mondta az MTI érdeklődésére Barcsa Lajos, Debrecen gazdasági alpolgármestere.

A növekvő utaslétszámhoz igazodva bővítették a terminált, aminek további fejlesztését is tervezik. Kormányzati forrásból új kifutópályát is építenek a légikikötőben. Utóbbi azt jelenti, hogy egykor szovjet harcigépek használta 45 méter széles, elhanyagolt betoncsíkot felszedik, és a helyére korszerű kifutót építenek, miközben a repülőtér zavartalanul fog üzemelni, a jelenlegi kifutópálya használatával.

Kapcsolódó cikkek