Új brazil légitársaságok tűntek fel az égbolton

Forrás: turizmus.com

 2021. február 22. 19:15

Kihasználják a pandémia miatt tönkrement szállítók után keletkezett rést.

Brazíliában hamarosan két új légitársaság is megkezdi működését, kihasználva, hogy a pandémia miatt több légi szállító tönkrement – tájékoztatta lapunkat Sárdi Rezső a brazíliai HAVAS Creative Tours DMC magyarországi marketingképviseletétől.

Az Itapemirim Linhas Aereas (ITA Linhas Aereas) március 19-én indítja első belföldi járatát. A légitársaság elnöke a világjárvány időszakát jó időzítésnek tartja a repülés megkezdéséhez, mivel több brazil légitársaság is beszüntette működését,  így a piacon van hely az egészséges terjeszkedésre. Flottájuk kizárólag Airbus-320-as típusból fog állni, aminek az az oka, hogy sok az erre a géptípusra kiképzett pilóta, jók a szervizelési feltételek és elegendő bérelhető  gép áll rendelkezésre.  A cég már aláírta a szerződést az első 10 Airbusra, amelyeket korábban az IndiGo, a Turkish Airlines és a Vueling üzemeltetett. A gépek 168 utas befogadására lesznek alkalmasak. Nem lesz rajtuk első, illetve business osztály, viszont az első nyolc sor úgynevezett comfort osztályként fog üzemelni, nagyobb ülőhelyeket biztosítva az utasoknak.

Sao Paolo éjjel

Fotó: 123rf

Az AVIANCA Brazil megszűnését követően három brazil légitársaság,  a GOL, a LATAM Brazil és az Azul  osztozott  a brazil belföldi piacon.

Az ITA első járata Sao Paulo (Guarulhos) és Vitoria között fog közlekedni. Az előzetes elképzelések szerint 17 belföldi állomásra repülnek majd három hubon – Sao Paulo (Guarulhos), Rio de Janeiro (Galeao)  és Brazíliaváros – keresztül. A belföldi vonalak beindítása után közeli nemzetközi állomásokra, Argentínába és Chilébe is terveznek járatnyitást. 2022-re kívánják flottájukat 50 gépre  növelni. Befektetők az Egyesült Arab Emirátusokból 500 millió dollárt ruháznak be a légitársaságba.

Vitoria különösen fontos az ITA számára, mivel itt van az Itapemirim cégcsoport központja, amely egyben Latin-Amerika legnagyobb autóbusz-üzemeltető cége.

Egy másik új légitársaság a fapados Nella Airlines, amely elsősorban regionális járatok üzemeltetését tervezi. Jelenleg két ATR-72/600-as géppel rendelkeznek, és még ebben az évben Fortaleza-Jericoacoara,  Piauí és  Maranhão között fognak közlekedni.