Új China Airlines járat Christchurch-be

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 26. 12:42

A tajvani China Airlines bejelentette, hogy december 1-jétől 2015. március 1-ig a nyári időszakban beindítja Tajpej-Christchurch-i közvetlen járatát.

A heti 3 alkalommal közlekedő járatokhoz közvetlen összeköttetést biztosít a légitársaság Európából (Bécs, Frankfurt, Amszterdam és Róma). A China Airlines Budapestről kiinduló árakat publikál  a GDS rendszerekben, amelyek megegyeznek a jelenlegi Sydney-i és Auckland-i árakkal.

A légitársaság díjtételei ma a legkedvezőbbek a  magyar piacon Ausztráliába és Új-Zélandra. A légitársaság nagy előnye a konkurens légitársaságokkal szemben, hogy a turista osztályon utazó utasok is 40 kilónyi csomagot vihetnek magukkal, valamint az egy éves jegyek visszaútja korlátlanul módosítható ráfizetés nélkül. Számos ifjúsági kedvezménynek köszönhetően az új-zélandi és magyar kormány közötti megállapodás alapján évente kiutazó 100 magyar fiatal többsége is a China Airlines járatát veszi igénybe.

A járatok Airbus 330-300 típusú gépekkel üzemelnek, amelynek befogadóképessége a konfigurációtól függően 277 turista illetve 30-48 business hely. A China Airlines a járatok maximális kihasználtságára számít, hiszen nagyon kevés légitársaság üzemeltet járatot Új-Zéland déli szigetére. Az új útvonal menetideje Tajpejből egy rövid Sydney-i megállással 13 és 14 óra között mozog, ami 4 órával rövidebb, mint a konkurens légtársaságok menetideje.

A China Airlines jelenleg napi négy járatokat üzemeltet  Sydneybe, napi hármat Brisbane-be és heti hat járatot Aucklandba. Az ausztrálázsiai desztinációk nagyon népszerűek a magyar utazók körében, hiszen további kiegészítő jegyeket vásárolhatnak a China Airlines járataihoz ausztráliai, új-zélandi belső illetve a csendes-óceáni szigetvilág számos pontjára.

A China Airlines jelenleg 29 ország 118 városába repül.