Új-Delhibe indít járatot Varsóból a LOT

Forrás: turizmus.com

 2019. január 15. 09:38

A lengyel légitársaság 2019. szeptember 17-én indítja első nonstop járatát az indiai fővárosba.

Az útvonalon, akárcsak a többi hosszútávú járat esetében, Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgépek közlekednek majd hetente öt alkalommal. A járatokra január 16-tól lehet jegyet vásárolni - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A légitársaság kényelmes átszállási lehetőséget biztosít az utasok számára Varsóból Kelet-, Közép- és Nyugat-Európa főbb városai felé. A LOT szándékai szerint az új járatot sok európai utazó fogja igénybe venni. A potenciál óriási, hiszen 2017-ben több mint 8,9 millió turista utazott India és Európa különböző városai között.

Azért éppen Indiába indította új hosszútávú járatát a LOT, mert a világ hetedik legerősebb gazdasági hatalma, lakóinak száma meghaladja az 1,3 miliárdot. Ezen felül Szingapúr után India vonzza a legtöbb lengyel befektetőt. A légitársaság tervei szerint a varsói gyűjtő-elosztó repülőtéren keresztül az indiai utazók kényelmesen utazhatnak tovább Európa számos pontjára. Varsóból rövid, akár 40 perces várakozási idő után átszállhatnak az Indiából érkező utasok London City Airport, Párizs, Brusszel, Krakkó, Genf, Amszterdam, Stuttgart, Nürnberg, Hannover, Oslo, Düsseldorf, Hamburg, Berlin, Billund, Prága és Budapest felé.

Új-Delhi ikonikus épülete az India kapu

Fotó: pixabay

A nyári menetrendben szeptember 17-től október 26-ig a járat 22.40-kor indul Varsóból és másnap reggel 9-kor érkezik meg. A járat kedden, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap közlekedik. Delhiből 11.15-kor indul és 15.50-re érkezik Varsóba hétfőn, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap.

A járaton három osztály lesz, a business és a turista mellett Premium Economy is.

Kapcsolódó cikkek