Új disztribúciós IATA-tanúsítvány a Travelportnak

Forrás: turizmus.com

 2017. március 09. 12:42

A globális értékesítési rendszerek közül a Travelport elsőként kapta meg a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségtől mind az 1. szintű aggregátor, mind a 2. szintű IT-szolgáltató státuszt a IATA New Distribution Capability (Új Disztribúciós Képességek, NDC) programjának részeként.

A kiadott közlemény szerint a légitársaságok vonatkozásában ez azt jelenti, hogy a Travelport teljes integrációra képes NCD-alkalmazás interfészével, amennyiben a légitársaság úgy dönt, hogy NDC-XML rendszerű üzenetküldést használ viteldíjai és termékei terjesztésére és a vevőkhöz való eljuttatására.

Az utazási irodák és üzleti utazásszervezők szempontjából pedig azt jelenti, hogy amikor repülőjáratot keresnek és foglalnak a Travelport utazásértékesítési platformján, az eddiginél is fejlettebb adattartalomhoz és több kiegészítő ajánlathoz férnek hozzá. Konkrétan, a Travelporthoz kapcsolódó utazási irodák a kiegészítő szolgáltatások értékesítését most először fogják tudni elvégezni az eredeti járatfoglalást követően saját preferált irodai munkafolyamataikon keresztül.

A Travelport ezen kívül megkapta az IATA-tól az 2. szintű NDC-képes IT-szolgáltató státuszt is, a világon második szervezetként – és az első GDS-ként – nyerve el mind az NDC-tanúsított, mind az NDC-képes címet.

Ez tovább bővíti a Travelport NDC-képességeit és azt jelenti, hogy lehetőségük van a viteldíjakra és árakra vonatkozó NDC-ajánlatokat forgalmazni az IATA iparági szabványait választó légitársaságok nevében.