Új egyenruhát vezet be a Turkish Airlines

Szerző: Veér Jenő

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 28. 13:07

Az új isztambuli repülőtér megnyitására és a cég 85 éves jubileuma alkalmából új egyenruhát kapnak a Turkish Airlines légiutas-kísérői.

A  Turkish Airlines megbízta a neves milánói divattervezőt, Ettore Bilottát egy új, színben és funkcionálisan is „fedélzetbarát”, ugyanakkor megjelenésében klasszikusan nemzeti, férfi és női egyenruha és tartozékainak kidolgozásával.

A tervezésnél elsődleges szempont volt, hogy a ruhák színben, fazonban, anyagukban klasszikus, a török kultúrával összehangolt külsőt tükrözzenek. Fontos volt, hogy ne csak a ruhák, hanem a kiegészítők is megfeleljenek a régebbi török hagyományoknak. Mélykék színük az alkotó szerint hasonlít a Boszporusz sötét hullámaihoz, az anyagok nagyon strapabíróak, könnyen tisztíthatók, moshatók és akár egy éjszaka alatt megszáradnak.

Az új uniformis

Fotó: Business Traveller

A cipők kényelmesek, a táskák színe és fazonja illeszkedik a ruhához és olyan méretűek, hogy a szolgálati szabályzatban előírt tartalék fehérneműnek, iratoknak szolgálati könyveknek megfelelő teret biztosítanak. Különös figyelmet kapott a nagy igénybevétel miatt a táskák kézben és vállon hordozást segítő fogantyúja. Az ingek, blúzok, sálak, nyakkendők, valamint a felöltők és a ballon-, illetve a télikabátok színe és fazonja alkalmazkodik a ruhák, öltönyök kiviteléhez.

A jubileumi egyenruha megjelenését úgy szervezték, hogy az új nagy repülőtér októberi megnyitására már elkészüljön és az ünnepségre meghívott vendégek már a gépek fedélzetén találkozzanak vele.

A fedélzeti állomány után a jövőben minden, forgalmi (egyenruhára kötelezett) kiszolgáló személyzetnek is megújul a megjelenése.