Még több egzotikus úti célra repül a Lufthansa-csoport télen

Forrás: turizmus.com

 2015. október 07. 20:57

Olyan szabadidős úti célok is bekerültek a Lufthansa-csoport téli menetrendjébe, mint a floridai Tampa, Nairobi, Fuerteventura vagy Cancún. A csoporthoz tartozó légitársaságok 101 ország 261 célállomására repülnek.

Az október 25-től március 27-ig érvényes téli menetrendjében a Lufthansa-csoport légitársaságai – Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Eurowings, Lufthansa, SWISS – heti 20 380 járatot üzemeltetnek. Október 1-jével a Lufthansa és az Austrian Airlines  új tarifakoncepciót vezetett be a belföldi és az európai útvonalakon. A turistaosztályon utazók három, "Light", "Classic" és "Flex" elnevezésű jegytípusokból választhatnak. A különbség elsősorban az előzetes ülésfoglalásban, az átfoglalásban, illetve törlésben, továbbá a feladható poggyászban rejlik.

 

Lufthansa

Ezen a télen a Lufthansa 197 célállomásra összesen heti 9 900 járatot üzemeltet, és tovább bővíti interkontinentális kínálatát, amelyet elsősorban a szabadidős céllal repülők számára alakított ki. Az első ilyen célállomás a szeptember 25-től bevezetett, Frankfurtból elérhető Tampa (Florida), amelyet számos másik város követ majd: október végétől Nairobi (Kenya), december elejétől Cancún (Mexikó), majd Malé (Maldív-szigetek), Mauritius és Panamaváros egészítik ki a kínálatot 2016 márciusától.

Jó hír az Airbus A380 rajongóinak: a Lufthansa most először üzemelteti ezt a géptípust a Frankfurt–Hong Kong útvonalon. Bővül továbbá a járatszám Luxemburg irányába, Frankfurtból heti 28, Münchenből pedig heti 24 járat indul a Benelux-államba, ami jelentősen magasabb, mint az eddigi járatszám.  Az új téli menetrend óránkénti csatlakozási lehetőséget kínál Münchenből Düsseldorfba és Berlin-Tegel-re. Ezt a könnyen megjegyezhető menetrendet a légitársaság már tavaly bevezette München és Frankfurt, illetve Hamburg között, most pedig minden egész órakor a fővárosba, óra harminc perckor  Düsseldorfba indul járat.

Ezen a télen Fokvárost Münchenből lehet elérni. Október 25-étől naponta jár majd egy Airbus A340-600-as négyosztályos kialakításban Dél-Afrikába. A Lufthansa utasai akár a Kanári-szigetekre is megszökhetnek a zord téli időjárás elől: október 25-től München és Fuerteventura között jön létre új kapcsolat, majd október 31-étől Tenerife is elérhető lesz. Ha valaki hűvösebb időjárásra vágyik, az is megtalálja a számítását, hiszen Münchenből közvetlen járat indul majd Finnország legnagyobb és leghíresebb sportközpontjába, Kittilä-ba, ahová december 19-étől minden szombaton indul járat. A város alig 170 kilométerre fekszik az északi sarkkörtől. A közeli Levi-ben található Lappföld legnagyobb téli sportközpontja.

 

Germanwings és Eurowings

A 2015/2016-os téli menetrendben a Germanwings és a Eurowings 36 ország 100 célállomására indít járatokat, köztük hat tengerentúli városba is.

Ezen a télen az új Eurowings először száll fel az osztrák fővárosban létesített központjából és közvetlen járatokat indít Barcelonába, Palma de Mallorcára és Londonba. 2015 novemberétől hosszú távú járatokat üzemeltet majd Köln/Bonn repülőteréről Airbus A330-200-as gépekkel. A hat interkontinentális célállomás közül az első a kubai Varadero lesz, majd a thaiföldi Phuket és Bangkok, Dubai, majd a Dominikai Köztársaságban Puerto Plata és Punta Cana lesz az utolsó két állomás.

 

SWISS

Ezen a télen menetrendbe áll a SWISS flottájának új zászlóshajója, a 777-300ER: 2016 januárjától az új repülőgép a Zürich–New York útvonalon közlekedik majd. Az új téli menetrendben a SWISS növeli járatszámát Sao Paolóba (Brazília), Miamiba (Florida), a genfi bázis téli menetrendjében a légitársaság nagyobb sűrűséggel indít járatokat Portugáliába és Oroszországba. A SWISS 49 ország 105 célállomására repül télen.

 

Austrian Airlines

A téli menetrendben az Austrian 59 ország 130 célállomására indít járatokat. Elsősorban a szabadidős városokra fókuszál, így Miamira (Florida), ahová heti öt járatot indít. Októbertől ugyancsak kínál kapcsolatot Mauritiusra és Colombora (Srí Lanka), novembertől pedig Marrakeshbe (Marokkó).

 

Brussels Airlines

Belgium vezető légitársasága megerősíti vezető szerepét Afrika-specialistaként: október 26-tól új járatot indít Brüsszelből Ghánába: a fővárosba, Accrába hetente négyszer közlekedik járat.

Ezen a télen a Brussels Airlines bővíti európai menetrendjét: heti öt alkalommal indít járatot Brémába, új desztináció lesz Zágráb (heti hat járat) és Billund (heti 12 járat). Tenerife és Gran Canaria heti két alkalommal lesz elérhető brüsszeli repülőtéren keresztül. Az új járatok mellett a légitársaság növeli a járatszámot számos meglévő útvonalán, így Monroviaba (Libéria), Freetownba (Sierra Leone), Loméba (Togo), Cotonouba (Benin) és Ouagadougouba (Burkina Faso).