Új élményvonatflottával bővül a MÁV Rail Tours

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 20. 09:18

A MÁV-csoport leányvállalata, a MÁV Rail Tours a klasszikus gőzfelhős nosztalgia utak mellett úgynevezett élményvonatok közlekedtetését is tervezi, elsősorban a környező országok fővárosaiba.

Új nosztalgia kocsikból álló flottáját, az MRT Expresszt augusztus 20-án, a Magyar Vasúttörténeti Parkban mutatja be.

A járműveket eredetileg az 1950-es évek végén gyártották, de 2000-ben átfogó felújításon estek át, így minden szempontból megfelelnek a jelen kor műszaki elvárásainak. A légkondicionált utastér, a zárt rendszerű WC vagy téli időszakban a padlófűtés a szabadidejüket aktívan eltöltő, városlátogatással is egybekötött pihenésre vágyó utasok kényelmét és kikapcsolódását szolgálja – tájékoztatott a MÁV.

 

Standard osztály négyszemélyes boxokkal

Az MRT Expressz Standard kocsiosztálya jó választás lehet baráti társaságoknak, nagyobb csoportoknak. A négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált kocsik a modern, légrugós forgóvázaknak és a szigetelt ablakoknak köszönhetően rendkívül csendes futásúak.

A dupla méretű panorámaablakok kiváló kilátást biztosítanak a Panorama osztály utasai számára

Fotó: MÁV

A zárt rendszerű mellékhelyiségek megfelelnek az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást, valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.

 

Comfort osztály zsetonokkal

A Comfort osztályon a Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik nagyobb lábteret biztosítanak az utasoknak. A légkondicionált kocsikban minden négyszemélyes box saját asztallal rendelkezik. A Comfort osztályra érvényes jegyekhez az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl 5 zseton is jár, amelyeket a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel a vendégek.

 

Panorama osztály reggelivel és vacsorával

A Panorama kocsik dupla méretű panoráma ablakai páratlan kilátást biztosítanak az itt ülő utasok számára. A kocsikban két- és négyszemélyes, teljes értékű asztallal rendelkező boxok, illetve egy- és kétszemélyes kisasztallal rendelkező fél boxok szolgálják az utasok kényelmét. A Panorama osztályra érvényes jegyek a teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon-, valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát, továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást tartalmazzák.

Az élményvonatok elsősorban a környező országok fővárosaiba közlekednek

Fotó: MÁV

A Panorama Lite jegyek korlátozott számban azoknak nyújtanak megoldást, akik élvezni szeretnék a Panorama osztály kényelmét, de étkezni inkább a célállomáson, vagy az étkezőkocsiban szeretnének.

 

Residence kocsi teljes ellátással

Az exkluzív, tíz férőhelyes Residence kocsi kétszemélyes lakosztályaiban a vendégek az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek. A vendégeket egy pohár pezsgővel köszöntik, majd indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton a vendégek rendelkezésére áll. Korlátlan ásványvíz üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg előre kiválasztott minőségi bor, frissen készült reggeli, előre választható, frissen készült vacsora csak a Residence osztályon utazóknak elérhető exkluzív menüből, valamint színvonalas magazinok várják az utasokat. Minden lakosztály saját toalettel és fürdőszobával felszerelt, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik.

A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. A régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készítik. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.

A Bárkocsit a faborítású falak, minőségi szövetek és kényelmes kanapék teszik a vonat központi találkozási pontjává, ahol élő zenével szórakoztatják a vendégeket – tájékoztatott a MÁV Rail Tours.