Új és újrainduló járatok Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2017. április 05. 17:52

Márciusban 16%-kal kevesebben, 19 610-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot.

Az előző év azonos időszakában történt rekord utasforgalomhoz képest ez egy szolid csökkenés volt, ami 3 fő eseménnyel magyarázható:

- 2016-ban összesen 209 le- és felszállás történt a Debrecen Airporton, 2017-ben csupán 183 volt a Brüsszel-Charleroi, illetve a Malmö járatkiesések miatt, illetve a frekvencia-optimalizálás miatt.

- tavaly március 15-e egy 4 napos hosszú hétvégére esett

- 2016-ban a húsvét és a húsvéti szünet is márciusban volt, ennek köszönhetően a turistaforgalom is jóval élénkebb volt az ideinél.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es márciusi és első negyedéves eredményeket összegezte:

"A Debrecen Airport első negyedéves forgalmát egyértelműen a stratégiai partnereinknek, első sorban a Wizzairnek és a Lufthansa City Line utasforgalmának köszönhetjük. Mindenképpen jó trendnek mondható, hogy kevesebb járatot az élénkülő turizmus kompenzálta. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek.

2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. Növekedni fog a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is."

Jó hír, hogy március 26-tól indult az első Európán kívüli Wizz Air járat Debrecenből heti két alkalommal Tel Avivba, Izraelbe, és újraindult a Svédország harmadik legnagyobb városába Malmöbe a légi járat, amiből rövidebb mint egy óra transzferrel Dánia fővárosa, Koppenhága is elérhető lesz. Nyáron a rendszeres német beutazó charterjáratok mellett a Török Riviérára, Korfura, Zakynthosra és Bulgáriába is biztosítanak nyári járatokat a kelet-magyarországi utazóközönségnek.