Új földi kiszolgáló a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2020. július 09. 14:09

Az Airport Service Budapest Zrt. a közelmúltban megkapta a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, amely fővállalkozóként is feljogosítja a teljeskörű földi kiszolgálási tevékenységre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A tevékenységi kör bővítésével az Airport Service Budapest Zrt. törekvése, hogy a földi kiszolgálás hazai szakértőjeként Magyarország repülőterein nemzetközi színvonalú, pontos, megbízható, teljeskörű földi kiszolgálási szolgáltatásokat biztosítson üzleti partnereinek és az általa kiszolgált utazóközönségnek, ezáltal is hozzájárulva Magyarország pozitív imázsának építéséhez – írja a társaság lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A biztonsági szolgáltatások mellett repülőgép-, utas- és légiáru-kiszolgálást is végeznek

Fotó: Airport Service Budapest Zrt.

A 100%-ban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező társaság jogelődjét 1997-ben alapították, az elmúlt több mint két évtizedben folyamatosan bővítette portfólióját légiközlekedés-védelmi, földi kiszolgálási, létesítményüzemeltetési, valamint személy- és vagyonvédelmi területen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren, kiszolgálva a jelentős légitársaságokat.

A földi kiszolgálási tevékenység ellátásához szükséges csapat bővítését a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a társaság már megkezdte, zajlik az eszközpark bővítése is, így a pandémiás korlátozások megszűnésével az utasforgalom korábbi szintre való visszaállását az Airport Service Budapest Zrt. már felkészülten tudja fogadni.

Háttérinformáció:

A földi kiszolgálási tevékenység magában foglalja az utaskiszolgálási szolgáltatásokat (pl- utasfelvétel és beszállítás, poggyászkezelés, speciális és VIP szolgáltatások stb.), a repülőgép-kiszolgálást (pl.: terhelés és súlypontszámítás, utas ki- és beszállítás, poggyász-, áru- és posta ki- és berakodás, fedélzettakarítás, jégtelenítés stb.), a légiáru-kiszolgálást, a repülésvédelmi és egyéb reptéri szolgáltatásokat.