Új Google-eszközök az utazók szolgálatában

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 27. 22:18

Két új utazási termékével valószínűleg ismét borsot tör az utazási irodák orra alá Google, pedig állítja: az eszközök nem a foglalást, sokkal inkább a könnyebb tájékozódást és tervezést segítik. A Destination on Google és a Google Flights mostantól magyarul is elérhető.

A két eszköz tulajdonképpen összekapcsolódik. Az elsővel az úti célokat térképezhetjük fel. Rákeresve a "Portugália Úti Célok" szóösszetételre, gyakorlatilag minden fontos információt kidob a Google a desztinációról. Külön fülek alá rendezi az úti célokat az érdeklődési körök szerint (Pl. halászat, szabadtéri programok, múzeumok, természet stb.), minden desztinációról kínál úti kalauzt, és megmutatja a legolcsóbb szállásokat és repülőjáratokat. Lekérdezhetjük a kiemelt látnivalókat akár térképes itiner formájában, és kész úti terveket is követhetünk.

A keresésnél rengeteg szűrés megadható az érdeklődés, az ár, sőt akár az adott időszak időjárása alapján.

Destination on Google


A másik fontos tényező az utazás során a repülőjárat, amelyre szintén rengeteg szempont szerint szűrhetünk. Alapvetően az ára rendező szempont a keresésénél, de megjelöli a rendszer a drágább, de kényelmesebb, vagy gyorsabb megoldásokat is. A  járatkeresőnél a Google több mint 400 légitársaság ajánlataiból szűr, közöttük diszkont légitársaságok is találhatók.

Google Flights

A Google azonban hangsúlyozta: miután a felhasználó megtalálja a szimpatikus és minden szempontból megfelelő járatot, a foglalást már átirányítja az adott hotel, légitársaság, vagy utazási iroda felületére.Ugyanakkor a tájékozódáshoz valószínűleg ez a leghatékonyabb és leginkább naprakész eszköz.