Új gyorshajójárat köti össze a horvát szigeteket

Forrás: turizmus.com

 2019. május 24. 11:08

Június 15-től szeptember 15-ig naponta közlekedik Rijeka és Zadar között az az új gyorshajójárat, amely útközben érinti Krk, Rab és Pag szigetét.

Ez lesz az első és egyetlen gyorshajójárat, amely összeköti Zadart Rijekával, illetve az említett szigetekkel - írja a hrturizam.hr hírportál.

A gyorshajót a zadari GV Lina Iadera nevű társaság üzemelteti, amely már több éve működtet hajójáratokat állami megrendelésre. A társaság igazgatója, Drazen Montana azután döntött a járat indítása mellett, hogy rengetegen kérdezték tőle, hogy lehet a leggyorsabban eljutni Zadarból Rabra vagy Krk szigetére.

Az igazgató elmondta, hogy a klasszikus „lassú” hajójáratok, illetve komphajók általában nyolc óra alatt teszik meg az utat Rijeka és Zadar között, ezért általában éjszaka közlekednek. Ezzel szemben a gyorshajónak csupán négy órára van ehhez szüksége, Rijeka és Krk között pedig kevesebb mint egy óra a menetidő.

A hajó útvonala

Fotó: gv-zadar.hr

A Melita nevű hajó 180 személy befogadására képes. A klimatizált járművön italokat is lehet vásárolni, ingyenes wifi jár a jegy mellé, mi több, kerékpár is szállítható a fedélzeten. A hajó minden nap közlekedik, útvonala: Rijeka – Krk – Rab (Lopar) – Pag (Novalja) – Zadar, majd vissza. Akik csak egynapos kirándulás keretében keresnék fel Krk, Rab vagy Pag szigetét, azok számára is ideális az új járat.

Kapcsolódó cikkek