Új hajók, új útvonalak és egy magánsziget – RCCL- katalógusbemutató

Forrás: turizmus.com

 2018. november 08. 15:22

November 7-én mutatta be az új hajókat és 2019-es, sőt 2020-as útvonalakat a Royal Caribbean Cruises Ltd. magyarországi képviselője, a Tengerjáró Kft. a Kogart Házban.

Az utazási irodák képviselőit Nemes-Horacek Márta, a Tengerjáró Kft. ügyvezetője mellett Natalya Bentas, az RCCL Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős sales menedzsere is üdvözölte, kiemelve, hogy lojalitásuknak köszönhetően Magyarországon is egyre több utat tudnak értékesíteni. Ezután kezdetét vette az új hajókról  és utakról szóló prezentáció.

A Celebrity-hajók között a legnagyobb újdonság, hogy négy év 3D technológiás tervezés után néhány napja átadták a flotta legújabb, Celebrity Edge nevet viselő hajóját, amely 2018 decemberében áll forgalomba. Csaknem 3 ezer embert tud befogadni, és amellett, hogy a legmodernebb technológiával van felszerelve, számos extrával is ellátták (20 százalékkal több helyet biztosító „végtelen” erkély, animáció, külön rész tiniknek, fedélzeti napozó, tetőkert, privát szalon a suite class utasok részére, kishajók). Ezek közül az egyik leglátványosabb a világ első konzolos lebegő terasza, a Magic Carpet (Varázsszőnyeg), aminek funkciója attól függően változik, hogy milyen helyzetben van –lehet vacsorahelyszín vagy a medenceszint kiegészítése például.

Ebben a hajócsaládban a másik új hajó a Celebrity Flora, amely 2019 májusában áll forgalomba, és a Galapagos-szigetek körül hajózik majd. Építésénél kifejezetten szempont volt, hogy a hajó környezetbarát legyen: napelemeket használ, tengervízből állítja elő az ivóvizet, és még hagyományos vasmacskája sincs.

2019-től kezdve 2023-ig mintegy 400 millió dolláros ráfordítással a többi hajót is felújítják, hogy színvonaluk megközelítse az Edge-t. Mindezek mellett pedig máris elkezdték a következő hajó, az Apex építését.

A Varázsszőnyeg az új Celebrity Edge-n

Fotó: rccl.hu

Az Azamara-családba három kicsi, egyenként 690 fős hajó tartozik, amelyek menetrendjébe minden évben újabb kikötőket vesznek fel. A hajók méretének köszönhetően olyan kikötők is szóba jöhetnek, amelyek a nagyobbaknál nem: például Londonban is be tudnak menni egy darabig a Temzén. Kínálatukban tematikus utak is szerepelnek, lesz nyolc hajóút golfozóknak, tematikus úton vehetnek részt a borkedvelők, illetve egy út keretében megemlékeznek a D-nap 75. évfordulójáról. Újdonság az alaszkai hajóút, amely 2019 májusában indul Tokióból, és külön érdekesség, hogy a pre- vagy poszt-túra során be lehet járni a szárazföldet is. Ebben a hajóosztályban gyakori a késő esti indulás, hogy meg lehessen ismerni a kikötők esti-éjszakai életét is, sőt gyakran a kikötőben éjszakáznak a vízi járművek.

Szerveznek olyan utakat is, amelyek során a hajó egy-egy ország közelében marad, ilyen lesz például Japán, Új-Zéland, Mexikó vagy a görög szigetek. Az Azamara Quest egyik legkülönlegesebb Dubaj-India útján a hajó fedélzetéről lehet figyelni a napfogyatkozást.

Az Azamara-hajók esetében már 2020-ra is lehet foglalni: 92 út, hét kontinens, 290 kikötő várja az utasokat. Új desztináció Afrika, ahová például Bombayból lehet eljutni 24 éjszaka alatt. Dél-Afrika-London 102 éjszakás világkörüli út is szerepel a kínálatban.

Az Azamara Quest

Fotó: rccl.hu

A nagy beruházások között kell említeni, hogy elkészült a Royal Caribbean The Crown of Miami nevű új kikötője Miamiban. A Royal Caribbean-hajók felújítására 900 millió dollárt fordítanak a következő négy évben, a cél, hogy a hajók megfeleljenek a mai elvárásoknak. Többről ez már ma is elmondható: van, ahol VR-szemüveggel lehet ugrálni a trambulinon, és az utas maga döntheti el, lövöldözős jelenetbe vagy macis cukorkavilágba akar kerülni.

A Royal Caribbean-család új, kínai piacra szánt hajója a Spectrum of the Seas, amely 2019 áprilisában áll forgalomba. Sanghajból és Szingapúrból tesz majd rövidebb utakat. Megtalálhatóak lesznek benne a Royal Caribbean hajóinak jellegzetességei, például a szörfszimulátor, a mászófal, az Adventure Ocean’s gyermekrész, a bionic bár és természetesen az egyéb bárok és az éttermek.

A CocoCay nevű magánsziget a Bahamákon

Fotó: rccl.hu

További újdonság a Royal Caribbean magánszigete, a CocoCay, amely 2019 novemberére-decemberére újul meg egy 200 millió dolláros projekt keretében a Bahamákon. A létesítmény szlogenje: Ez a te tökéletes napod! Megálmodói arra törekedtek, hogy minden elérhető legyen itt, ami egy tökéletes karibi naphoz kell: többek között az Észak-Amerika legmagasabb vízi csúszdáját és a Karib-szigetek legnagyobb hullámmedencéjét magában foglaló vízi park, a vízi bungalók, karibi ételek és italok, csónakbár, 120 méter magasra emelkedő hőlégballon. A CocoCay kilenc Royal Caribbean hajó útvonalában szerepel majd.

A katalógusok terítése november 12-én indul, a tengerjárós katalógust majd „a Jézuska hozza”.

Az utolsó előadásban Romhányi Péter sales menedzser az új weboldalt és használatát mutatta be. A prezentációkat vacsora, műsor és tombola követte.