Új IATA-tag: Cambodia Angkor Air

Forrás: turizmus.com

 2018. január 15. 15:46

A Cambodia Angkor Air (K6), Kambodzsa nemzeti légitársasága életében mérföldkő volt a 2017-es év. A sikeres, minősítő IOSA biztonsági előírások teljesítését követően megkapta a IATA tagságot, a kambodzsai légitársaságok közül elsőként.
A társaság összesen 7 gépet üzemeltet – három darab, 68 személy befogadására alkalmas ATR 72-500-ast, három 180 személyes Airbus 320-ast és egy Airbus 321-est. Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság  Kelet-Európai Idegenforgalmi Képviseletének vezetője elmondta, hogy a téli menetrendben a járatsűrítéseken kívül számos új célállomásra is repül  a Cambodia Angkor Air  a lényegesen megnövekedett igények kielégítésére. Heti 33 járatot üzemeltetnek a főváros,  Phnom Penh és Siem Riep (Angkor) között. Siem Riep és a vietnami Danang között heti 11, valamint  Siem Riep és a tengerparti üdülőhely Sihanoukville között heti 13 járat repül. A légitársaság további járatai Kambodzsából Hong Kongba, Pekingbe, Sanghajba, Guangzhouba közlekednek. A nemzetközi járatok közül a Ho Chi Minh City és Siem Riep közötti járat a legnépszerűbb, heti 21 alkalommal.

A Premium Economy szolgáltatások igénybevételével számos előnyt élvezhetnek az utazók. Ilyen például a  szabad ülőhely választás, soron kívüli beszállítás, elkülönített check-in hely, 40 kilogrammos feladható poggyász és VIP váró igénybevétele a nemzetközi járatokon. Az úgynevezett Flight Pass Option (FPo)  használata esetében pedig akár 75%-os kedvezményben is részesülhetnek az utazók. Az FPo két éves érvényességű nyitott visszaúti jegyet kínál, amely teljesen egyedülálló a légipiacon. A Cambodia Angkor Air jegyei a magyar piacon is kiadhatók a Hahn Air HR-169-es jegyén.