Új járat Isztambul és Budapest között

 2014. május 29. 16:09

A török Pegasus Airlines bejelentette, hogy július 16-tól heti négy járattal közlekedik Isztambul és a magyar főváros között. Isztambulból a Pegasus utasai további 38 török belföldi és külföldi járattal repülhetnek tovább.

Július 16-tól heti négy alkalommal, hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap közlekednek a Pegasus Airlines gépei az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. A török gépek helyi idő szerint reggel 10.15-kor indulnak Isztambulból és 11.20-kor érkeznek Budapestre. A fehér alapon jellegzetes piros flypgs.com feliratot viselő gépek negyvenperces forduló után 12.00-kor szállnak fel Budapestről, hogy mintegy kétórányi út után helyi idő szerint 15.05-kor érkezzenek az isztambuli repülőtérre. A jegyek értékesítését máris megkezdték weboldalukon 36.99 eurós, azaz mintegy 11 000 forintos áron.

 

„A Pegasus Airlines új budapesti járatának menetrendje nagyon jól egészíti ki a meglévő isztambuli járatok palettáját, egyszerre szolgálja ki az üzletemberek és a turisták igényeit is. Törökország legnagyobb városa Európa és Ázsia határán nemcsak csodálatos turisztikai látványosság, hanem az egyre erősebb török gazdaság legfontosabb kereskedelmi központja is egyben. Az új légitársaság által kínált járatok pedig jól szolgálják a két ország közötti egyre intenzívebb gazdasági kapcsolatok ápolását" - jelentette ki Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

A Pegasus Airlines Törökország második legnagyobb légitársasága, 52 gépes flottájával a tavalyi évben több, mint 16 millió utast szállított 97 célállomás között.