Új járatok a debreceni repülőtér kínálatában

Forrás: turizmus.com

 2018. december 14. 13:09

Jelentősen bővül december közepétől a Wizz Air debreceni kínálata, újabb hét városba indít járatokat a légitársaság. Az új járatokat egy második bázisgép, egy új Airbus A320-as szolgálja ki.

Májusban jelentették be, hogy újabb hét városba indít menetrend szerinti járatot a debreceni repülőtérről a Wizz Air. A hét új járatból négy, a dortmundi, a doncasteri, a bázeli és a barcelonai december közepén indul, a ciprusi Lárnakára, a spanyolországi Palma de Mallorcára és a máltai Vallettára jövő tavasztól repülhetünk Debrecenből.

Az első egy régi-új járat lesz, december 15-től újra közlekedik majd a Wizz Air a németországi Dortmund és Debrecen között, heti háromszor, kedden, csütörtökön és szombaton.

Másnap, december 16-án két új járat indul el, az angliai Doncasterba és a svájci Bázelbe. Mindkét járat csütörtökön és vasárnap.

December 17-től pedig már a spanyolországi Barcelonába is repülhetünk a Wizz Airrel, a hétfői és pénteki napokon.

Dortmund, ahová december 15-től újra közlekedik a Wizz Air heti háromszor

Fotó: pixabay

December közepétől az addigi heti kettő helyett hetente háromszor lehet majd repülni Debrecenből Eindhovenbe. Kedd és szombat helyett hétfőn, szerdán és pénteken repülnek a gépek.

Az új járatokra fejlesztéssel készültek a repülőtéren; bővítették az érkezési és az indulási oldal várótermeit, emellett több checkin-pultot is üzembe helyeztek annak érdekében, hogy kényelmesebb körülmények között tölthessék el az utasok a várakozási időt akkor is, ha több gép érkezik és indul egy időben. Nemrégiben a kifutópálya burkolati jeleit is újrafestették.

A Wizz Air mellett a Lufthansa közlekedtet menetrend szerinti járatokat Debrecenből, a német légitársaság hetente ötször repül a cívis városból Münchenbe, így december 17-től immár tizenegy nagyvárosba repülhetünk Debrecenből.