Új járatok a téli menetrendben

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 16. 15:02

Október végén indul a Wizz Air doncasteri járata, novembertől pedig az új izraeli járatot köszönthetjük. Az easyJet két új angliai desztinációja Manchester és London Southend, februártól pedig a LOT lengyel légitársaság szállítja az utasokat London üzleti központjába.

A Wizz Air bejelentette: budapesti hálózatában a téli szezont egy új, a magyar fővárost a Nagy-Britanniával összekötő útvonallal nyitja. A Doncaster/Sheffield repülőterére közlekedő járat 2018. október 29-től heti két alkalommal, hétfőn és pénteken szállítja az utasokat az észak-angliai városba. Ugyancsak a szigetország iránti rendkívül nagy keresletre válasz, hogy easyJet is két, Angliába közlekedő járatot indít 2018 őszén: november 2-án és 5-én száll fel először a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a diszkont légitársaság London Southendre és Manchesterbe induló gépe, amely ezt követően heti két-két alkalommal, hétfőn és pénteken repíti az utasokat az angol nagyvárosokba.

 

A Budapest-London útvonalon is bővül a kínálat a teli menetrendben: 2019 februárjában indul a LOT lengyel légitársaság London City repülőterére közlekedő járata. A légitársaság újonnan vásárolt Embraer 190-es repülőgépei vasárnap kivételével minden nap két alkalommal szállítja az utasokat a brit főváros pénzügyi és üzleti központjához, a City-hez legközelebb fekvő repülőterére, menetrendjével kiváló alternatívát kínálva akár az egynapos üzleti útra indulóknak.

A 2018-as téli menetrendben induló új, Budapestet az Egyesült Királysággal összekötő járatokkal együtt immár nyolc légitársaság tíz útvonala közül választhatnak a magyar fővárosból a szigetországba indulók. A széles kínálatra van is kereslet: hónapról hónapra a szigetország a listavezető Budapestről elérhető desztinációk sorában. Azzal, hogy immár több légitársaság is indít járatot ugyanazon repülőterekre, nemcsak azért járnak jól az utasok, mert a menetrendek jól kiegészítik egymást, hanem az egymással versenyző légitársaságok kínálata a repülőjegy árakra is kedvező hatással van.

Nagy az érdeklődés a Budapest-Doha útvonal iránt

Fotó: turizmus.com

A Budapest-Doha útvonalon augusztus 1-jével bővített a Qatar Airways, amikor a korábbi két Airbus A321 típusú gépei közül az egyiket a jóval nagyobb befogadóképességű Airbus A330-asra cserélte. Az eredeti tervek szerint az új géptípus a nyári csúcsforgalmat szolgálta volna ki, most azonban az ötcsillagos közel-keleti légitársaság bejelentette: a Budapest-Doha útvonalra mutatott nagy érdeklődésre való tekintettel a téli menetrendben is részben A330-assal repülnek a magyar és a katari főváros között.

Végül a Wizz Air egy közkedvelt, az Akabai-öböl partján fekvő izraeli üdülővárost is felvett a Budapestről induló légi járatai sorába. Az izraeli Eilat/Ovda repülőterére heti két alkalommal, hétfőn és pénteken juthatnak el az utasok Közvetlen járattal Budapestről. A menetrend így egyformán kellemes a borongós télből pár garantáltan napfényes és biztonságos hétvégi napra a tengerpartra utazóknak és a teljes, egyhetes nyaralást tervezőknek is.