Új kabinok az Air France pekingi járatain

Forrás: turizmus.com

 2015. október 14. 14:51

Októbertől az Air France Pekingbe tartó utasai is élvezhetik a vállalat új hosszú távú kabinjait. Ez az első La Premiere kabinnal felszerelt járat.

A luxust kínáló La Premiére kabin mellett az új Business és Economy kabinok is bemutatkoznak a kínai utasoknak. Peking mellett a francia légitársaság Kanton és Sanghaj célállomásokra is az újratervezett kabinokban repíti a vendégeket. Az Air France elkötelezte magát termékei és szolgáltatásai fejlesztése iránt, ennek eredménye, hogy júniusban „A világ legtöbbet fejlődő légitársasága" díjat is elnyerte. A vállalat hosszú távú utakra használt Boeing 777-es gépeit szereli fel fokozatosan jelenleg is a legújabb kabinokkal, melyek optimális kényelmet nyújtanak.

A téli szezonban az Air France KLM heti 77 járatot üzemeltet 9 kínai desztinációra, ebből az Air France heti 10 járatot indít Pekingbe a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről. A Boing 777-esek fokozatos felszerelése lehetővé teszi, hogy decembertől a légitársaság összes járatán az új kabinok kényelmét élvezhessék az utasok.

Az Air France minden La Premiere kabint vastag függönyökkel szerelt fel, melyeket a bőr madzagokkal akár szét is lehet nyitni. Ez az egyedülálló és merész koncepció lehetővé teszi az utas számára, hogy eldöntse, teljesen vagy részlegesen elszeparálva szeretné élvezni útját. Az utazás alatt minden vendégnek egy saját, 61 cm átmérőjű, HD minőségű érintőképernyő áll rendelkezésére, mely az egyik legnagyobb, amivel fedélzeten valaha lehetett találkozni. A La Premiere ülések egy pillanat alatt alakulnak át két méter hosszú, teljesen sima ággyá. A könyöklők teljesen visszahúzhatóak, óriási, 77 centiméternyi helyet felszabadítva maguk után. Amint a függönyöket behúzzák, felemelkedik a válaszfal, így még kevesebb fény jut be a kabinba, amely az utast körülölelve teljes nyugalmat biztosít.

A Business osztály üléseiben az utasok úgy érezhetik, mintha egy buborékban foglalnának helyet. Selyemgubóként alkalmazkodnak az utazókhoz, ülő és fekvő helyzetben is. A hajlított szerkezet szívében minden utasnak saját tere van, mely körülveszi és védelmezi, attól függően, hogy az utas mire vágyik. A puha üléseket úgy tervezték, hogy kifogástalan minőségű alvást biztosítsanak. Az oldalt lévő könyöklő ilyenkor teljesen lesüllyed, hogy az így felszabadult helynek köszönhetően mindenki megtalálhassa a számára kényelmes alvópozíciót. A Business kabinban minden egyes utasnak saját 41 cm átmérőjű, magas felbontású érintőképernyő áll rendelkezésére. A fedélzeti navigációval ellátott képernyő hasonló élményt nyújt, mint egy táblagép.

A Premium Economy ülések mindegyike állítható lábtartóval és fejtámlával, valamint széles könyöklőkkel van felszerelve, ami pihentetővé teszi az utazást. A 26 cm-es képernyő, a hangszigetelt fejhallgató és az állítható olvasólámpa is a kényelmet szolgálja.

 

Személyre szabott szolgáltatások a kínai utasoknak

Az Air France a kínai járatokon egyedi szolgáltatásokkal egészíti ki az eredetileg is kínai utasokra szabott kínálatát. A Charles de Gaulle repülőtéren az Air France munkatársai kantoni és mandarin nyelven segítenek az induláskor, az érkezéskor vagy a csatlakozásnál. A légitársaság a kínai kultúra legfontosabb illemszabályaiból is felkészítette a személyzetet. Minden Kínából induló Air France járat fedélzetén kínai tolmácsok segítik a kommunikációt, a járatokkal kapcsolatos információkat mandarin vagy kantoni nyelveken is bemondják. A légi utaskísérők kínai nyelvre lefordított étlappal várják az utasokat, illetv e frissítő oshibori-t (hideg vagy meleg törölközőt) is kínálnak a felszállás előtt. Ezen felül jázmin teával is lehet relaxálni. Az Air France fedélzeti magazinjainak adaptált, kínai nyelvű verziói is elérhetők, ahogyan számos kínai újság és magazin is.