Új karbantartó hangárt nyitott a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2018. július 04. 13:46

A Wizz Air megnyitotta legújabb karbantartó hangárját Szófiában. Ez a légitársaság negyedik ilyen létesítménye Európában, és az első Wizz-hangár a Balkánon.

A Bulgáriában nyitott új hangár évente több mint 300 tervezett karbantartási folyamat elvégzését teszi lehetővé, és biztosítja a légitársaság számára a napi működéssel együtt járó karbantartási és alapvető javítási feladatok magas szintű végrehajtását. A létesítmény opcionálisan bővíthető, így egy további repülőgép fogadására is alkalmas lehet, ezzel növelve az Airbus A320 családba tartozó repülőgépek helyi karbantartási kapacitását.

A Wizz Air flottája 14 évvel a légitársaság indulását követően több mint 100 gépesre bővült, Európa-szerte átlagosan 20%-os éves növekedés mellett. A Wizz flottája jelenleg 71 Airbus A320 és 31 Airbus A321 típusú repülőgépből áll, melyek átlagos életkora mindössze 4,6 év – a légitársaság így Európa egyik legfiatalabb flottájával büszkélkedhet. A modern Airbus A320 típuscsalád kihasználtsága átlagosan napi 13 óra. A Wizz Air növekedését biztosítja meglévő megrendelése további 266 csúcstechnológiájú Airbus repülőgépre, amelyek 2026-ig bezárólag érkeznek majd a légitársasághoz. A Wizz Air célja, hogy Európa top 5 légitársaságának egyikévé váljon.

A létesítmény opcionálisan bővíthető

Fotó: turizmus.com

A légitársaság szófiai sajtótájékoztatóján Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „Örömmel kezdjük meg Szófiában legújabb karbantartó hangárunk üzemeltetését, amely az első ilyen létesítményünk a Balkánon, és több mint 300 tervezett karbantartási folyamat elvégzését teszi lehetővé. Ez a befektetés megerősíti a Wizz Air elkötelezettségét a térség iránt és újabb helyi munkahelyeket teremt.”