Új katalógus a Kárpáteurópa Utazás Irodától

Forrás: turizmus.com

 2016. január 20. 14:32

Megjelent a Kárpáteurópa idei katalógusa. Az utazási iroda elsősorban európai körutazásokat szervez, a főbb célpontok Erdély, a Felvidék, Vajdaság, Ausztria, Németország, Franciaország, Lengyelország, Baltikum, Finnország, Horvátország, Olaszország, Albánia, Montenegró.

Az iroda legismertebb útja a 9.éve a csíksomlyói búcsúra Erdélybe indított Székely Gyors és Csíksomlyó Expressz zarándokvonatok. A fél kilométer hosszú zarándokvonat idei fővendége Böjte Csaba, sztárvendége a Székelyföldön ingyenes szabadtéri koncertet adó Csík zenekar lesz.

A történelmi utak kínálatát szélesíti a trianoni megemlékezés Versaillesben, ismert történelmi személyiségek szülővárosait bemutató utak, hagyományőrző programok. A piacon ritkaságnak számítanak az olcsó fel- és al-dunai hajós utak is. A Kárpáteurópa sportprogramot is kínál, szurkolói utat szervez Szentpétervárra, a hoki világbajnokságra eljutó magyar válogatott meccseire. A pápa nyári lengyelországi látogatásának helyszíneire is eljuthatnak az utasok.

A 14 éve alakult Kárpáteurópa eleinte az egykori történelmi Magyarország, a szomszéd államok magyarlakta területeinek bemutatásával kezdte működését, az évek során piacvezető pozíciót szerzett az utazásnak ebben a szegmensében. Mára már közép-, észak-, dél- és nyugat-európai buszos utakkal bővült a kínálat.